Hotel Wolfheze kiest bewust voor biologisch

blaarkoppenBilderberg Hotel Wolfheze zet in op het gebruik van biologisch en duurzaam geproduceerde ingrediënten.

Zo betrekt het hotel rundvlees en zuivel van de biologische boerderij Veld & Beek van Jan Wieringa. Veld & Beek heeft verschillende terreinen op de Veluwezoom waar zij hun Blaarkoppen laten grazen.

Dit oud-Hollandse koeienras is een dubbeldoel koe omdat zij zowel vlees als melk produceert. Hotel Wolfheze gebruikt het gehele rund (voorvoet, achtervoet en botten) en verwerken het tot steaks, stoofvlees, gehakt, bouillon en als basis voor een saus. Na het zelf houden van een aantal bijenvolken op eigen terrein en de oogst van de eigen Wolfhezer honing is met deze samenwerking een tweede stap gezet op het gebied van het gebruik van lokale en duurzame producten. Het mooie is dat de Blaarkoppen zorgen voor begrazing van de Wolfhezerweide, zodat de bijen daar hun nectar kunnen halen voor de honing.

Recent is ook gestart met een project met Valeivis. Hierbij wordt forel duurzaam gekweekt in een oude papiermolen en dient deze als ingrediënt voor diverse gerechten. Daarnaast komen de zogenaamde ‘vergeten’ groenten van een biologische teler uit de regio.

Nieuwsgierig naar het verhaal achter de Blaarkoppen? Bekijk hier de video.

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s