Culinair koken met burgemeesters!

Genieten van heerlijk eten tijdens benefitdiner voor ALS

  ‘ALS burgemeesters koken…’ dit is het motto van stichting ALS la carte voor de benefietdiners die zij organiseren. De beste chef-koks gaan samen met burgemeesters van verschillende gemeenten aan de slag in de keuken om de meest prachtige gerechten klaar te maken voor deze diners.

  Stichting ALS la carte

  Stichting ALS la carte zet zich in om de levenskwaliteit van ALS-patiënten te verbeteren. De stichting werd in 2013 opgericht om fondsen te werven zodat de kwaliteit van het leven van ALS-patiënten kon verbeteren. Door benefietdiners te organiseren kunnen vele patiënten met het ingezamelde geld geholpen worden. Zo kunnen zij genieten van een heerlijke vakantie en kan er bijgedragen worden aan de ontwikkeling van hulpmiddelen of de aanschaf hiervan.

  Het benefietdiner dat er woensdag 5 oktober wordt gehouden is er niet zomaar een. Zeven gerenoveerde chef-koks gaan samen met zeven burgemeesters mooie gerechten bereiden. Dit wordt voor maar liefst 130 gasten gedaan in restaurant Houtplaats in Rheden.
  als-vierkan3-1-van-1-400x400
  Burgemeesters van de gemeenten Rheden, Arnhem, Renkum, Zevenaar, Rozendaal, Doesburg en Waalre zijn aanwezig om hun kookkunsten te laten zien. Daarnaast kookt ook onze eigen chef-kok Tonny Berentsen van restaurant De Kromme Dissel mee, dat hoort bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland in Heelsum.

  Restaurant de Kromme Dissel

  Restaurant De Kromme Dissel wordt al sinds 1971 bekroond met eenals Michelinster. Vorig jaar kreeg De Kromme Dissel voor de 45ste keer een Michelinster, een erg bijzonder moment. Chef-kok Tonny Berentsen en Maître Sommelier Ronnie Brouwer zorgen er samen met hun team voor dat iedere gast een culinaire beleving ervaart. De Kromme Dissel heeft ook een blog! Bekijk deze voor meer informatie, weetjes of inspiratie.

  Proef koken

  Bij de Kromme Dissel is de eerste proefkook sessie al geweest. Chef-kok Tonny Berentsen geeft de burgemeester van Waalre alvast een indruk over hoe het koken eraan toegaat tijdens het benefietdiner op 5 oktober.

  Lijkt dit benefietdiner je de perfecte gelegenheid om culinair te genieten en je tegelijkertijd in te zetten voor de prachtige stichting ALS la carte? Reserveer dan snel voor dit unieke en overheerlijke zevengangenmenu bereid door burgemeesters en de beste chef-koks. Reserveren kan via alslacarte@gmail.com.

  Leave a Reply