Top restaurants bij Bilderberg

The Park, De Kersentuin, Salt Coastal Bistro & Bar en De Kromme Dissel in de Lekker500.

    Sinds 1977 beoordeelt het tijdschrift Lekker500 geheel onafhankelijk restaurants in Nederland. “We maken Lekker500 met de consument in gedachten en bieden een rijke schakering van bistro tot sterrenrestaurant”. Aldus hoofdredacteur Annelies Pijper. Met trots kunnen wij vertellen dat dit jaar 4 van onze Bilderberg restaurants in de Lekker500 staan. Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum, De Kersentuin in Amsterdam, Salt Coastal Bistro in Scheveningen en The Park – inspired by Erik van Loo – in Rotterdam.

    Salt Coastal Bistro bij Bilderberg Europa Hotel Scheveningen

    In restaurant SALT van het Europa Hotel word je verrast door smaakvolle gerechten, waarbij er subtiel gebruik wordt gemaakt van bijzondere soorten zout. En het leuke is: bij SALT zijn alle voor- en hoofdgerechten te bestellen als ‘tasting’ (halve portie), normale grootte en ‘sharing’ (anderhalve portie).Europa Hotel Bilderberg

    In de Lekker500 wordt SALT als volgt omschreven: “De ruimte is riant, de tafels staan ruim uit elkaar op de zachte vloerbedekking, en de bediening door de Iers- Nederlandse Deirdre Flynn is hartveroverend. Zij brengt als opening schaaltjes met hummus en roomboter met lavazout, een plankje met witbrood een bonkje keihard himalayazout met een minirasp. En glazen viu manent, aangename Chardonnay uit Chili. De kaart is ruim en betaalbaar en we kiezen, zo vlak bij zee, voor schelvis. Mooie gerechten, goede smaken en cuissons.“

    The Park – inspired by Erik van Loo – bij Bilderberg Parkhotel Rotterdam

    theparkrestaurant1-original1Geïnspireerd door top chef Erik van Loo is restaurant The Park de hotspot in Rotterdam. De inrichting is warm, gezellig en eigentijds. Op de kaart staan onder andere signatuur gerechten van twee Michelinsterren chef Erik van Loo. Klassieke, internationale gerechten met een verrassende ‘Rotterdamse’ twist. Niet voor niets staat The Park – inspired by Erik van Loo – in de Lekker500.

    ‘’Terwijl wij uitkijken op het levendige eendrachtsplein, snoepen we van voortreffelijke binnenkomers als meringues van biet en mierikswortelzalf en venkeltartaar met wortelpeperschuim en dragonpoeder. Van de kaart, met een ruim aanbod gerechten die als voor- of hoofdgerecht besteld kunnen worden, kiezen we aardappelbieslooksoep. Die wordt door de professionele bediening uitgeschonken over gebakken gamba’s, krokant buikspek en prei. De chef vervolmaakt dit festijn met esdoornroomijs met bitterkokjeslikeur, stroopwafel, mascarpone en karamel. Klasse.‘’

    gardenkersentuinzp-original

    De Kersentuin bij Bilderberg Garden Hotel

    Casual dining met een gezonde dosis flair: zo kan restaurant De Kersentuin van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam het best omschreven worden. Onder leiding van Chef de Cuisine Patrick Kessler, creëert de keukenbrigade van De Kersentuin ware kunstwerken op je bord, die niets anders dan een smaakexplosie beloven. Ondanks dat de gerechten sterrenwaardig zijn, is De Kersentuin een laagdrempelig restaurant waar je kunt snoepen van meerdere kleinere gerechten. Kleine gerechten die makkelijk gedeeld kunnen worden, met vaak een kleine twist naar de Aziatische keuken. Gecombineerd met een goed glas wijn en goed gezelschap is De Kersentuin het decor voor een avond waar nog lang over nagepraat zal worden.

    ‘’Het restaurant De Kersentuin heeft zijn bijna 36- jarige bestaan nauwelijks aan heerlijkheid ingeboet. Nog altijd dat genoeglijke gedruis in de ruime eetzaal van het Bilderberg Garden Hotel, veroorzaakt door een bont gezelschap van zakenlui en toeristen, aangevuld met hoofdstedelingen waar nadrukkelijk op wordt gemikt. Chef-kok Patrick Kessler weet de filosofie van Stefan van Sprang (Aan De Poel) naar het bord te vertalen: versimpelde lekkernijen ter grootte van een tussengerechten met alle dezelfde prijs. Uitstekende zaak.‘’

    De Kromme Dissel bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland

    krommedisselinterieurc-originalOmringd door de prachtige natuur van de Veluwe ligt Hotel Klein Zwitserland in Heelsum, waarnaast restaurant De Kromme Dissel is gevestigd. Geniet van gastronomie op topniveau. Sinds 1971 wordt De Kromme Dissel gewaardeerd met een Michelinster en hiermee is dit het langst aaneengesloten Michelin sterrenrestaurant van Nederland! Met warmte en toewijding, maar ook met de drang te vernieuwen, werkt het team onder bezielende leiding van Chef-kok Tonny Berentsen en Maître-sommelier Ronnie Brouwer dagelijks samen aan een unieke beleving voor de gast. Met creativiteit, liefde en respect voor het product wordt er vanuit een klassieke Franse basis modern gekookt.

    Ook culinair genieten in één van onze Bilderberg Restaurants uit de Lekker500? Kijk voor meer informatie op onze website.

    Leave a Reply