Restaurant De Kromme Dissel al 50 jaar een culinair begrip

Al 47 jaar een Michelinster: de langst aaneengesloten periode in ons land

Een waar jubileum! Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum bestaat 50 jaar en hoopt dit jaar voor de 48e achtereenvolgende keer een Michelinster in de wacht te slepen. Ook inspirator en chef-kok Tonny Berentsen heeft dit jaar zijn 50e verjaardag gevierd en is al ruim 27 jaar in dienst, waarvan 18 jaar als chef-kok. Samen met souschef Sierk Buwalda en junior souschef Tom Lamers weet hij al die jaren het topniveau te behouden.

7086-lr

Op 1 oktober 1968 opent toenmalig Bilderberg directeur Guus Knijnenburg het nieuwe specialiteiten-restaurant De Kromme Dissel, naast Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Samen met architect M. Koolhaas weet hij er een bijzondere locatie van te maken, gebouwd in 17e-eeuwse stijl en uit authentieke materialen opgetrokken. Sfeervol, authentiek, precisie in smaken en service, dat valt ook Michelin op. Al in 1971 behaalde de toenmalige Chef-kok Bert Willemsen de Michelin-ster. Na hem waren achtereenvolgens Klaas Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angelique Schmeinck en de afgelopen 18 jaar chef-kok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor deze topprestatie.

Klassieke Franse basis

Het team kookt vanuit een klassiek Franse basis, steeds aangepast aan de tijd, geïnspireerd door teamwork, creativiteit en de prachtige ingrediënten die de vier seizojubileumkrommedissel3enen leveren. In de Saksische boerderij aan de rand van het bos in Heelsum branden zeventig kaarsen per avond. De chef brengt de kaart en dan begint het feest voor de zintuigen, waar gasten uit alle windstreken al 50 jaar van genieten, en wat Michelin al 47 jaar waardeert met een ster.

“Zolang ik leef wordt er hier in de Dissel al gekookt. Ik ben ontzettend trots dat ik al 27 jaar onderdeel ben van mijn favoriete restaurant!”, aldus chef-kok Tonny Berentsen, die het ‘geheim’ van het succes wijt aan de bevlogenheid van het gehele team, de moderne kooktechnieken en het naastgelegen bos als leverancier van lekkers. “Onze gasten kunnen hier in alle rust genieten van de smaak en kwaliteit die zij gewend zijn, bijvoorbeeld met een zevengangenmenu dat inspeelt op het seizoen.”

Jubileumamuses

Voor het 50-jarig jubileum serveert het team speciale jubileumamuses, gebaseerd op klassiekers uit het verleden en de winnende amuse van de amusewedstrijd eerder dit jaar, die werd gewonnen door Roëlle Veltmaat uit Wageningen. De signaturen van 50 jaar De Kromme Dissel worden op ludieke wijze gepresenteerd waarbij diverse herinneringen aan het verleden de revue passeren. En na afloop krijgen de gasten een heerlijke traktatie mee naar huis, of mee naar de buren, waar overnacht kan worden in Hotel Klein Zwitserland, dat exact op 1 april haar 50-jarig jubileum vierde.

Jubileum Arrangement

Een jubileum hoort gevierd te worden en dat viert De Kromme Dissel met een speciaal Jubileum Arrangement, ‘Het Kromme Dissel 50 jaar-arrangement‘. Als je voor dit arrangement kiest, wordt je compleet in de watten gelegd. Het restaurant ontvangt je graag met een welkomstdrankje aan de bar, vervolgens begin je met een culinaire amuse-tijdreis die overgaat in een spannend zesgangendiner. Na afloop krijg je de ‘Jubileum black-box’ als traktatie mee naar jouw comfort-room in Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Wil je wel een avondje culinair genieten, maar hierbij geen overnachting boeken? Dat kan, het arrangement is ook zonder overnachting te boeken.

Leave a Reply