Sneeuwcakejes bakken

    Buiten is het koud en ziet het nog wit van de sneeuw. Het ideale moment om met de verwarming aan binnen te zitten en te genieten van heerlijke sneeuwcakejes. Daarom hieronder een recept om vandaag lekker mee aan de slag te gaan!

    Ingrediënten (voor 12 stuks)
    Sneeuwcakejes
    189 g boter
    150 g suiker
    2 eieren
    Paar druppeltjes citroensap
    175 g bloem
    2 theelepels bakpoeder
    150 g poedersuiker
    3 eetlepels kokend water

    Muffinbakblik of 12 losse vormpjes

    Zo maak je de sneeuwcakejes

    Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de vormpjes in of bekleed ze met papieren bakjes. Klop boter en suiker met een mixer tot een witte massa. Houd de mixer aan en voeg de eieren toe. Druppel er wat citroensap bij. Schep de bloem luchtig door het beslag en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laar ze even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Roer voor het glazuur de poedersuiker en de eetlepels kokend water tot een glad papje en bestrijk de cakejes hiermee. Laat even opstijven en geniet van de heerlijke sneeuwcakejes!

    Met vriendelijke groet,
    Bilderberg

    Bron: De Clercq, S. Snufje zout & snufje geluk. [2009]

    Laat een reactie achter