Recept: asperge met gerookte rib-eye en aardappelsalade

    Het aspergeseizoen is weer begonnen. Bent u ook zo gek op asperges en kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken van een smakelijk asperge recept? Probeer dan eens dit heerlijke gerecht van Robert Levels, chef-kok van Kasteel Vaalsbroek: Livar gekookte ham met gerookte rib-eye, klooster sjink, Limburgse asperges, aardappelsalade, ham-mousse, ei en schuim van Limburgse asperge. 

     

    HAMMOUSSE

    Ingrediënten

    • 300 gr gekookte ham
    • 5 dl kippen bouillon
    • 2 bl gelatine
    • 200 gr slagroom

    Bereiding

    1. gekookte ham in brunoise snijden.
    2. Gelatine weken
    3. Slagroom lobbig slaan
    4. Ham fijn draaien in thermomix
    5. Kippenbouillon verwarmen en gelatine oplossen
    6. Ham door een fijne zeef drukken en mengen met gelatine
    7. Ham massa en room door elkaar spatelen en koel weg zetten.

     

    SCHUIM VAN ASPERGE

    Ingrediënten

    • 450gr aspergesap (verkregen uit de slow juicer)
    • 50 gr albumina
    • 9 gram metil
    • 50 gram sushi azijn
    • Seshuan peper en zout

    Bereiding

    1. Alles mengen met staat mixer (niet te lang staven ivm eiwit)
    2. Dan in een kidde afvullen en 2 gaspatronen op draaien
    3. Zet koud weg

     

    AARDAPPELSALADE

    Ingrediënten

    • 3 delen aardappel puree (gemaakt van gepofte aardappel met melk, boter en peper & zout)
    • 2 delen aardappelbrunoise afgekookt
    • 1 deel crème fraiche

    Bereiding

    1. Alles mengen en a la minute ragfijne bieslook erdoor mengen (ivm met smaakoverdracht van ui achtige smaak van bieslook+ het verkleuren hier van)

     

    ASPERGES

    1. Schil en kook de asperges in water met zout,boter en een snufje suiker.
    2. Gril hierna de asperges en bewaar voor later.

     

    EIERCREME

    Ingrediënten

    • 1 kg gegaard roer ei
    • 300 gr slagroom
    • Xantana

    Bereiding

    1. Draai alles glad in thermomix zet koud.
    2. Maak een vinaigrette van olie,citroensap,sushiazijn en peper en zout
    3. Meng hier in fijne brunoise van gekookt ei met bieslook en kaantjes van aardappel.

     

    Snij de verschillende Livar producten in gewenste stand op een snijmachine.

    Asperge gerechtDresseer naar eigen inzicht met bijvoorbeeld rolletjes van ham en asperge,groenteboeketjes, rond uitgestoken gekookte ham(iets dikker snijden) quenelles van hammousse de aardappel salade in een steker enz. Geef uw eigen signatuur aan het gerecht en enjoy.

    Why settle for less!

     

     

     

    Proef het aspergeseizoen bij Bilderberg!

    Geniet u liever van de nieuwe asperges in een culinair restaurant? Kom dan genieten van het Asperge arrangement bij Bilderberg. Overnachting inclusief uitgebreid ontbijt en gastronomisch viergangen aspergediner. Kies uit dertien sfeervolle hotels vanaf €164 voor twee personen. Lees meer

     

    Leave a Reply