Disselchefs lanceren eigen kookboek

Tom Lamers en Sierk Buwalda publiceren eigen kookboek 'Lekker op z'n Liemers'

Streekproducten zijn hot. Waarom zou je nog in de supermarkt boodschappen doen als er, bij wijze van spreken, in je eigen achtertuin allerlei lekkers te vinden is? Koks Tom Lamers en Sierk Buwalda van restaurant De Kromme Dissel schreven er een boek over: Lekker op z’n Liemers.

Ontdekkingsreis

Tom groeide op het Gelderse Loo, midden in de Liemers. Liemers Cover OUTLINES.inddTussen de kassen en de akkers ontwikkelde hij zijn smaak. Sierk werd geboren in Friesland en werkte daar lange tijd in verschillende sterrenrestaurants. De twee ontmoetten elkaar in de keuken van De Kromme Dissel, het restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Zoals dat bij koks gaat, ontstond er tussen de twee al snel een gesprek over smaak en hun favoriete producten. Tom vertelde Sierk over ‘zijn’ Liemers, een streek die voor Sierk nog totaal onbekend was. In het boek geeft Tom Sierk daarom een rondleiding door de Liemers.

 

 

Het boek

sierk-en-tom-bij-de-fruitkwekerijIn het kookboek nemen Tom en Sierk je mee op avontuur langs vijftien bijzondere leveranciers en boerenbedrijven in de Liemers, de streek ten zuidoosten van Arnhem. Ze zoeken uit wie de gedreven mensen zijn die deze bedrijven draaiende houden en wat hen drijft om dit te doen. En misschien wel het belangrijkste: wat zijn de mooiste en lekkerste producten uit de Liemers en welke heerlijke gerechten zijn daarmee te bereiden? Uiteraard zijn er in het boek vele heerlijke recepten te vinden.

Lancering

Maandag 7 november werd het boek gepresenteerd in persfoto-lekker-op-zn-liemers-0273De Kromme Dissel. Tom Lamers stond pas net weer op Nederlandse bodem, nadat hij vorige week met het Nationale Kookteam goud won op het wereldkampioenschap in Duitsland. Chef-kok Tonny Berentsen reikte de eerste exemplaren uit aan de burgemeesters en wethouders uit de Liemers. Aansluitend was er een heerlijke proeverij van de pure gerechten uit het kookboek.

Benieuwd geworden?

Het boek is hier te bestellen en uiteraard te koop in restaurant De Kromme Dissel.

Tom Lamers (Chef de partie) en Sierk Buwalda (Souschef) zijn beide kok in restaurant De Kromme Dissel. Het restaurant is maar liefst 45 jaar in het bezit van een Michelinster en is een belevenis om te bezoeken. Combineer een diner met een heerlijke overnachting bij Bilderberg Hotel Klein Zwitserland voor een ultieme beleving. Bekijk hier al onze culinaire arrangementen.

Leave a Reply