Proef de amuse van studente Roëlle in De Kromme Dissel

Roëlle is 18 jaar en doet de opleiding zelfstandig werkend kok niveau 3 aan de Vakschool te Wageningen.

Op 31 augustus 2018 won Roëlle Veltmaat de amusewedstrijd. Deze wedstrijd werd door sterrenrestaurant De Kromme Dissel in het leven geroepen i.v.m. hun 50-jarig jubileum. Sinds 1 oktober 2018 kan iedereen genieten van de amuse die Roëlle heeft gemaakt.

Restaurant Love
De passie voor koken zat er bij Roëlle al vanaf jongs af aan in. “Toen ik een jaar of 7 was, begonnen mijn broertje en ik een eigen restaurantje thuis, dat heette restaurant Love.” De mensen werden bij hen thuis uitgenodigd om te komen eten en de ouders gingen dan ook echt het huis uit. “We maakten onze eigen menukaart. Op deze kaart stond een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Ik kookte en mijn broertje, van 5 jaar oud, deed de bediening.” Roëlle kookte voor haar opa en oma, kennissen en uiteindelijk ook een keer voor haar ouders, omdat zij zoveel jaar waren getrouwd.

amuseroelle2

“Het zat altijd al in me, maar dat besefte ik niet omdat ik nog zo jong was.”

Liefde voor koken
“Tijdens mijn middelbare schoolperiode was er een docent die mij stimuleerde om de opleiding tot zelfstandig werkend kok te gaan doen. Vanaf dat moment werd het voor mijzelf duidelijk dat dit inderdaad echt iets voor mij was. Zeker ook omdat ik er vroeger al zo mee bezig was en ik het zo leuk vind om te merken dat mensen blij worden van jouw eten en het heerlijk vinden. Ik kreeg daar toen al een ‘kick’ van en nu nog steeds.”

De amusewedstrijd
Roëlle kwam per toeval bij de amusewedstrijd terecht. “Ik wilde graag stage lopen bij De Kromme Dissel en ik was op het internet aan het kijken of er ook stages worden aangeboden. Toen ik op Instagram over de amusewedstrijd las, wist ik gelijk dat ik hieraan mee wilde doen. Mijn docent moedigde me ook nog eens aan, dus toen was ik helemaal overtuigd.” De studente maakte uiteindelijk een amuse met de naam ‘Boswandeling’. “Toen ik op 31 augustus 2018 zelfs als winnaar uit de cook-off kwam, wist ik niet wat me overkwam.”

amusewedstrijddeelnemers

“Hoe oud je ook bent, je bent nooit uitgeleerd.”

Ooit een eigen restaurant
“Het lijkt mij ontzettend gaaf om uiteindelijk, bijvoorbeeld over 10 jaar, een eigen restaurantje te hebben. Zo kan ik mijn passie voor eten nog meer delen met mijn gasten. Mensen in jouw restaurant krijgen is niet zo moeilijk, maar het is de uitdaging dat mensen echt specifiek naar jouw restaurant willen komen en een ‘fan’ worden. Dat laatste wil ik dus voor mekaar krijgen. Als gasten ‘mijn’ restaurant verlaten hebben ze een avondje uit gehad met een beleving die net iets verder gaat.”

Wil jij Roëlle’s amuse de ‘Boswandeling’ zelf proeven? Dat kan! De amuse wordt geserveerd bij De Kromme Dissel. Wil je haar amuse proberen zelf te maken? Ook dat kan! Klik hier voor het recept.

Leave a Reply