Rotterdam als top bestemming voor jouw city trip 2015

Lees hier de beste tips om jouw city trip naar Rotterdam in 2015 te plannen!

Rotterdam, een bruisende wereldstad en waar altijd wat te doen is. Een stad die in 2014 door zowel de New York Times als de Rough Guides werd getipt als stad die je écht gezien moet hebben. Bij ieder bezoek wordt je weer verrast door nieuwe bezienswaardigheden en evenementen. Dit alles maakt Rotterdam tot een stad die steeds weer opnieuw ontdekt kan worden. Bilderberg heeft voor jouw de leukste evenementen van 2015 op een rijtje gezet.

 

Rotterdam: bestemming van het jaar

markthal rotterdamEen stad vol ervaringen en cultuur. Een stad die zich continu blijft vernieuwen. De vele beroemde musea, talloze restaurants, het uitgebreide aanbod aan Nederlandse en internationale winkels en culturele uitstapjes, trekken internationaal de aandacht. Niet gek dat Rotterdam is gekozen als een van de 15 genomineerde steden in Europa, die strijden voor de titel ‘ bestemming van het jaar’. Door de vele moderne architectuur, zoals de nieuwe Markthal, maar ook de toonaangevende musea zoals Boijmans van Beuningen, wordt Rotterdam door de jury als ‘booming’ wordt genoemd. Ontdek de stad van binnen en buiten. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de Euromast, ga heerlijk shoppen in de Koopgoot en kom tot rust in een van de vele prachtige parken die Rotterdam te bieden heeft. Naast de vele musea en architectuur, wordt Rotterdam ook op culinair gebied steeds meer hotspots rijker. Geniet van een heerlijk broodje bij één van de vele lunchrooms, of van een heerlijk diner bij een chique restaurant zoals The Park. Kortom, genoeg redenen om een heerlijke dag uit te gaan.

Evenementen in Rotterdam

In Rotterdam zijn het hele jaar door diverse festivals en evenementen waar u van kunt genieten. Van internationale sport evenementen tot heerlijke ontspanning bij live muziek en alles wat daar tussenin zit.

6 mei 2015 – Circusstad Festival

Met de stad als decor presenteert Circusstad Festival de crème de la crème van het internationale circustheater. De estafette van pop-up optredens die samenkomen op het Schouwburgplein, dansers, acrobaten muzikanten en noem maar op, doen de stad zinderen van een spannende cross-over met circus.

21 mei 2015 – Shell Eco-marathon

Een studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Met de marathon worden talentvolle jongeren uitgedaagd zo zuinig mogelijk te rijden in zelfgemaakte voertuigen. Het evenement brengen mensen bijeen die gepassioneerd zijn over het vinden van duurzame oplossingen.

23 – 24 mei 2015 – World ports classic

World_Ports_ClassicDe World Ports Classic is een relatief nieuwe wielerwedstrijd die in 2015 voor de derde keer gereden zal worden en de twee grote havensteden Rotterdam en Antwerpen zal verbinden. Internationale professionals rijden op zaterdag 23 mei van Rotterdam naar Antwerpen en een dag later, op zondag 24 mei vanuit Antwerpen weer terug naar Rotterdam. Met een vlak parcours en de wind die uit alle hoeken waait, belooft het een spektakel te worden.

30 mei 2015 – Made in Afrika

Een cultureel festival waarbij de Kaapverdische cultuur centraal staat. Met workshops voor kinderen, culinaire kraampjes en diverse live muziek zorgen voor een heerlijk ontspannen dag.

5 – 7 juni 2015 – Route du Nord

De afgelopen tien jaar groeide dit evenement uit van een informele atelierroute, tot een levendig meerdaags festival met beeldende kunst, muziek en literatuur. Met een mis van gerenommeerde kunstenaars en getalenteerde lokale kunstenaars, waarborgen gastcuratoren een kwaliteitsprogramma.

7 juni – 5 juli 2015 – Zomerzondagen

Het Park bij de euromast vormt het decor voor de leukste zondagen in Rotterdam. Met een kleedje op het gras kijk je je ogen uit onder het genot van zomerse, warmbloedige muziek en verrassende theatervoorstellingen.

17 – 21 juni 2015 – Chio Rotterdam

Het grootste internationale outdoor paardensportevenement van Nederland. Hoogtepunten zijn de dressuur, het springen en de kuur op muziek. Behalve topsport is er ook plaats voor jeugdig en regionaal talent.

18 – 28 juni 2015 – Parade Rotterdam

Theaterfestival de Parade reist tijdens de zomer langs de vier grootste steden van Nederland. Het festival begint haar tournee in Rotterdam en reist vervolgens via Den Haag door naar Utrecht om af te sluiten in Amsterdam. Het park is het culturele decor van theatertenten, fonteintenten en een nostalgische zweefmolen. Er staan zo’n 70 verschillende theater-, muziek en dansvoorstellingen, 45 bands en meer dan 15 kindervoorstellingen op de planken. Er zijn ook volop eettentjes en gezellige terrasjes.

19 – 21 juni 2015 – Kunsthal Kookt & Kweekt

KunsthalKOOKTDe pionier onder de ‘eerlijk eten’ festivals is terug van weggeweest. In deze jubileumeditie van het festival, toont de Kunsthal een ‘verse’ generatie producten als het gaat om goede en gezonde voeding. Dit jaar wordt er niet alleen gekookt, maar ook gekweekt! Naast bekende gezichten, zullen er ook kleinschalige werkende boeren, bakkers, slagers en vissers aanwezig zijn. De Markthal zal drie dagen lang worden omgetoverd tot foodmarket, waar bezoekers kunnen proeven wat direct van het land of uit de zee komt. Naast de vele kookdemostraties, kan het publiek de beste producten proeven van de standhouders. Ook is er nog plek voor diverse lezingen en discussies. Het kloppend hart van KunsthalKOOKT is de grootste overdekte streekproductenmarkt van Nederland. In deze ‘Markthal’ bieden circa negentig veelal kleinschalig werkende ondernemers hun producten aan.

5 juli – Tour de France 2015 door Rotterdam

In de tweede ettappe van de grote ronde van Frankrijk zullen diverse plekken in Rotterdam worden aangedaan, zoals de Maasboulevard en de Erasmusbrug. Vanuit Capelle aan den IJssel al het peloton dwars door het centrum van de Maasstad gaan en via Goeree-Overflakkee finishen in Zeeland. Nadat in 2010 Rotterdam het vertrekpunt was van de Tour de France, maar het centrum van de stad nauwelijk aan bod kwam, liet de grote baas van de Tour na het toewijzen van de Gránd Depart 2015 in Utrecht, zijn oog al snel vallen op Rotterdam.

25 juli 2015 – Zomercarnaval

zomercarnaval rotterdamWanneer de straten van Rotterdam worden overspoeld met dans, muziek, kleur en een stoet van indrukwekkende praalwagens, kan dat maar één ding betekenen… de Zomercarnaval Straatparade is weer terug. De ruim 2500 enthousiaste dansers en danseressen van verschillende culturen en nationaliteiten, gekleed in prachtige kostuums hebben maar één doel, iedereen laten dansen! Met meer dan 750.000 bezoekers, is het een van de grootste evenementen in Nederland. Kom genieten en waan je in de magie van de Zomercarnaval Straatparade, want stil blijven staan is geen optie.

20 – 22 augustus 2015 – CuliNESSE

Op het strand van Rotterdam kun je heerlijk genieten van een ontspannen sfeer, waarin muziek, cultuur en lekker eten elkaar ontmoeten. Daarnaast kun je genieten van diverse strandactiviteiten en spectaculaire optredens vanaf het grote podium met elke dag een bekende artiest of band.

4 – 6 september 2015 – Wereldhavendagen

Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks af op de Wereldhavendagen. Gedurende dit weekend wordt de havenstad Rotterdam gevierd en is daarmee een van de belangrijkste evenement in Rotterdam. Een belevenis voor iedereen die van schepen, havens en andere avonturen houdt. Met spectaculaire demonstraties, bezichtigingen van indrukwekkende schepen en spannende excursies, is het een heerlijk dagje weg.

 11 -13 september 2015 – Kunst in het Witte de Withkwartier

witte de withkwartierFestival ‘De Wereld van het Witte de Withkwartier’ wijzigt koers en gaat verder onder de naam ‘ Kunst in het Witte de Withkwartier‘. Het festival opent het culturele seizoen 2015-2016 met een ‘State of the Art’ van de Rotterdamse kunstsector, met pop-up presentaties, kunstexpedities en interventies in de openbare ruimte. De ambitie van de organisatie ontgroeit hiermee de Witte de Withstraat. Kunst in het Witte de Withkwartier presenteert het programma niet langer in één straat, maar gaat als showcase festival voor Rotterdamse kunst en -kunstenaars de wijken in, op expeditie. Het aanbod manifesteert zich vanaf de komende festivaleditie in de zijstraten, op pleinen, in openbare gebouwen, in woonhuizen en ontontgonnen locaties. Het publiek wordt hierbij uitgenodigd om zelf oop ontdekkingstocht te gaan in de omliggende wijken. De Kunstinstellingen in de Witte de Withstraat hebben een belangrijk aandeel in het programma en zijn gratis open.

 28 – 29 november 2015 – Songbird Festival

Cocnert-  en congresgebouw de Doelen vormt het toneel voor de vijfde editie van het Songbird Festival. Een evenement met live muziek in het genre young adult contemporary. Vrij vertaald: poppuziek door relatief jonge, populaire artiesten. Vaak singer-songwriters, maar dan wel met een moderne twist. Tijdens Songbird verandert De Doelen in een intiem indoor festival met een programma in vijf zalen. Alle artiesten spelen een volledige set. De meesten met band, maar sommigen in een speciale samenstelling.

 

Overnachten in Rotterdam

parkhotelWilt u na een actieve en indrukwekkende dag heerlijk tot rust komen en overnacht in het hart van Rotterdam? Dat kan! Boek een overnachting in het Parkhotel Rotterdam. Centraal gelegen op loopafstand van onder andere het centrum, de Markthal en het station. In de avond kunt u genieten van heerlijke culinaire gerechten in top restaurant The Park – inspired by Erik van Loo.

Laat een reactie achter