Mijn #outofoffice: Erik Mouthaan

Erik Mouthaan neemt ons mee naar zijn #outofoffice-plek, het Hudson River Park in New York.

  Breaking news, deadlines en Donald Trump. Als Amerika-correspondent voor het RTL-nieuws moet Erik Mouthaan continu alert zijn. Hoe laadt hij zich op in het extreem hoge tempo van het nieuws en leven in New York: ‘the city that never sleeps? Zijn dagelijkse fietstocht door het Hudson River Park helpt hem te ontspannen. “Het park geeft me een gevoel van weidsheid die ik in de stad mis. New York is vol, druk en vermoeiend.”

  “Het Hudson River Park betekent voor mij: vrijheid. Hier kom ik tot rust. Elke ochtend fiets ik door dit park dezelfde route naar mijn werk. Dan rijd ik langs het water, zie ik de bootjes en mooie pieren en kan ik me voorbereiden op de dag. Het park geeft me een gevoel van weidsheid die ik in de stad mis. New York is vol, druk en vermoeiend. Iedereen woont in kleine appartementjes, in de metro sta je opgepropt bij elkaar. Maar hier is ruimte. Ik vind het bijzonder om hier te zijn.

  “Op de fiets ga ik nadenken. Soms oefen ik al hardop. Ik vraag me weleens af wat voorbijgangers daarvan denken.”

  In 2006 werd ik correspondent voor RTL in New York. Sindsdien doe ik aan hardlopen en fietsen. Het zijn voor mij uitlaatkleppen. Vroeger was ik “gewoon” verslaggever: als ik geen dienst had, was ik vrij. Hier ben ik constant aan het werk. Ik word wakker en open Twitter: wat heeft Trump nou weer getweet? De nieuwscyclus is sneller gaan lopen sinds hij president is. Ik word geacht continu berichten op sociale media te plaatsen. Het is meer dan een fulltime job.

  erik_mouthaan-9578

  Om iets voor zessen sta ik op en heb ik contact met mijn chef in Nederland, waar het dan al twaalf uur ’s middags is. Ik overleg met haar wat de plannen zijn voor vandaag en welk verhaal we zouden kunnen maken. Daarna ga ik naar de sportschool en rijd ik naar mijn kantoor. Op de fiets ga ik nadenken. Hoe zal ik dit onderwerp aanpakken? Wat is goed om te vertellen? Wat voor tekst zal ik uitspreken op camera? Soms oefen ik al hardop. Ik vraag me weleens af wat voorbijgangers daarvan denken.”

  Het volledige artikel lezen? Dat kan hier.

  Auteur: Nina Schuyffel | Fotografie: Cynthia van Elk

  Laat een reactie achter