Winters weekendje weg

Magazine Style 020 neemt je mee naar de WinterWeken bij Bilderberg

Even lekker weg met vriendinnen. Samen naar de sauna, wandelen in de natuur, lekker eten en ’s avonds neerploffen in een zacht hotelbed. Klinkt aantrekkelijk? Goed nieuws: de Bilderberg WinterWeken staan weer voor de deur!

Marleen Dieperink zweert bij een jaarlijks weekendje weg om even helemaal te ontspannen. Ieder jaar trekt zij er samen met haar zus, moeder en tante op uit. De dames cfotokaldenbachvaals-originaldompelen zich dan onder in een wereld waar enkel hún genot centraal staat. Wijn drinken, bijkletsen, winkelen: zo’n weekendje weg van man en jonge kinderen is genoeg om de batterij weer helemaal op te laden.
Aanvankelijk was het de bedoeling om afgelopen winter een hotel in Maastricht te boeken. Maar na wat online research viel Marleens oog ineens op een mooie aanbieding die bijna ‘too good, to be true’ leek, de Bilderberg WinterWeken. Een luxe, maar betaalbaar hotelarrangement met twee overnachtingen in een van de sfeervolle hotels, twee keer ontbijt, een culinair driegangendiner op de eerste avond én een tegoedbon ter waarde van 25 euro om vrij te besteden in het hotel. Daar had ze wel oren naar. En al heeft de keten dan geen hotel in hartje Maastricht, het Bilderberg Kasteel Vaalsbroek, gelegen in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap op steenworpafstand van het beroemde Drielandenpunt, won direct haar hart. Ook voor de tegoedbon had ze direct een bestemming: een massage in het inpandige Spa & Wellness Centre.

010655_009-originalDe dag waarop de dames vanuit de regio Nijmegen afdaalden naar Vaals zat de sfeer er al direct goed in. “Dat we eerst een stukje moesten rijden, kwam het vakantiegevoel alleen maar ten goede”, aldus Marleen. De hartelijke ontvangst aan de receptiebalie deed de rest. “Kleine dingen zoals een vriendelijke lach, een persoonlijke begroeting en een korte introductie over wat er zoal in en om Vaals te doen is, gaven ons meteen een welkom gevoel.” Ook geen straf: het die middag direct ingeboekte saunabezoek met zwembad en massage. Een aanrader, aldus Marleen, die de sleur van alledag letterlijk van zich af voelde glijden. Een wandeling over het kasteellandgoed, gevolgd door een à la carte diner in het restaurant van het hotel, waardoor niemand van de groep de BOB hoefde te zijn, maakten het eerste dagje uit tot een groot succes. Daarna wachtte een heerlijk bed en een welverdiende nachtrust.

De dag erop begon dan ook uitgelaten en uitgeslapen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Maar goed ook, want er wachtte het gezelschap wederom een vol dagprogramma. Marleen: “We wilden heel graag Vaals verkennen, om onder andere wat te struinen langs kleine boetiekjes en bonbons te halen. En ook Maastricbilderberg-speulderbos-kinderen-en-familie-052ht, zo’n half uurtje rijden verderop, stond nog op ons lijstje. En alleen al in en rondom het hotel zelf kun je je uren vermaken.” Mooie afsluiter van de tweede dag was het kasteeldiner, voorafgegaan door een bijzondere rondleiding door een gids in klederdracht. “Met allerlei vuurkorven op de binnenplaats, wat kleine hapjes en een dampende ketel vol glühwein.” De fijne herinneringen aan de Bilderberg WinterWeken smaakten dusdanig naar meer dat de hele familie – mannen en kinderen incluis – onlangs nog eens een weekend weg boekte. Dit keer in familiehotel ’t Speulderbos, in het bosrijke gebied van de Veluwe. Marleen: “Een ander soort uitje als die met mijn zus, moeder en tante, maar net zo succesvol. Mijn jongste zoontje heeft het nog steeds over de chocoladeworkshop die we er volgden.”

Reserveer nu jouw Bilderberg WinterWeken arrangement en ontvang 25 euro cadeau van Bilderberg om te besteden tijdens jouw verblijf. Kies bijvoorbeeld voor een late check out, geniet bij de open haard van een cappuccino of laat je door een van de sommeliers adviseren voor een heerlijke wijn bij jouw diner.

Geschreven door: Ilja Post

 

Laat een reactie achter