Waarom Amersfoort hoog op ieders lijstje staat

Maak je weekend weg naar Amersfoort onvergetelijk met deze 7 activiteiten

Op zoek naar een leuke stad voor een weekendje weg? Denk dan eens aan Amersfoort! Dit nog relatief onontdekte pareltje in het midden van het land heeft alle ingrediënten om te shoppen, slapen, eten en te genieten. Want wist je bijvoorbeeld dat Amersfoort een prachtige historische binnenstad heeft met een grote diversiteit aan winkels? En zich rondom Amersfoort diverse prachtige natuurgebieden bevinden? Ideaal dus wanneer je tijdens je weekend weg een dag shoppen wilt combineren met wandelen of fietsen. Bilderberg heeft de zeven leukste dingen om te doen op een rijtje gezet.

Over Amersfoort

Amersfoort, a city of the province of Utrecht in central Netherlands, Europe.Amersfoort is een stad met een lange historie. Al in de brons- en ijzertijd werd dit gebied bewoond. Sinds circa 1028 bevindt zich in Amersfoort een nederzetting, en in 1259 kreeg de stad stadsrechten. In de Middeleeuwen was Amersfoort een bloeiende stad met een sterke economie. Hierdoor heeft Amersfoort anno nu nog steeds een prachtige historische binnenstad, compleet met stadsmuur, grachten en middeleeuwse kerk.

Amersfoort ligt op ongeveer twintig kilometer van Utrecht en is één van de meest centraal gelegen steden van Nederland. Amersfoort is omgeven door natuurgebieden, met de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe op korte afstand.

7 Bijzondere activiteiten in Amersfoort

Weekendje weg in Amersfoort

1. Bezoek de historische binnenstad

De stad Amersfoort ontstond in de 13e eeuw. Lopend door de historische binnenstad ben je omgeven door prachtige gebouwen, oude straatjes, mooie grachten en subtiele details. Een waar openluchtmuseum! Een bezoek aan de middeleeuwse Koppelpoort mag daarbij niet ontbreken (rondleiding dagelijks of op afspraak). Maar ook de Onze-Lieve-Vrouwetoren, de Muurhuizen, Monnikendam en het Hofje van Armen de Poth zijn historische Pareltjes van Amersfoort.

Dierenpark amersfoort

2. Ga naar Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is een avontuurlijk dierenpark voor grote en kleine kinderen. Met de Klim-Alles route kunnen kinderen langs, boven en tussen de dieren klimmen en klauteren. Dankzij het gebruik van het vele glas zijn alle dieren van heel dichtbij te bewonderen en in de schoolvakanties is er altijd iets bijzonders voor kinderen te beleven.

Varen over grachten van Amersfoort

3. Bekijk Amersfoort vanaf het water

De vele grachten rondom de historische binnenstad bieden een prachtig uitzicht op de vele monumenten die de stad rijk is. Van april tot en met oktober zijn er rondvaarten over de Waterlijn. Wil je zelf dobberen? Dan is het ook mogelijk om een sloep te huren of een uurtje te gaan suppen (surfboardpeddelen).

Wijngaard aan de breede beek

4. Bezoek een Nederlandse wijngaard

Een wijnliefhebber? Dan is een bezoek aan wijngaard Aan de Brede Beek een must wanneer u in de buurt van Amersfoort bent. Op landgoed Slichtenhorst in Nijkerk ligt deze wijngaard van 2 hectare, die al diverse prijswinnende wijnen heeft voortgebracht. Een bezoek kan vooraf gereserveerd worden.

Marktplein van Amersfoort

5. Kom mensen kijken op De Hof

De Hof is het grootste plein in de Amersfoortse binnenstad. Een sfeervol plein dat deel uitmaakt van het Rijksbeschermd gezicht Amersfoort. Een ideale plek om een aantal uurtjes te vertoeven op het terras. Iedere vrijdag en zaterdag is er op het plein een markt.

Wandelen en fietsen rondom amersfoort

6. Verdwaal in de natuur

Tijdens je citytrip naar Amersfoort wandelen of fietsen? Dan kan je kiezen uit maar liefst de twee grootste natuurgebieden van Nederland! De Utrechtse Heuvelrug, met haar 23.000 hectare bos, heide en heuvelgebied strekt zich langs Amersfoort uit vanuit Huizen tot Rhenen. Maar ook de Veluwe, met haar uitgestrekte bossen, vennen en Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt op korte afstand van Amersfoort.

Wellness centre Hoevelaken

7. Doe een dagje wellness

Toe aan wat ontspanning tijdens je verblijf in Amersfoort? Combineer dan je weekend weg met een dag of een aantal uur wellness. Op tien kilometer van het centrum van Amersfoort bevind zich Thalgo Beauty and Spa, een kleinschalige wellness en spa centrum dat hoort bij Bilderberg Hotel De Klepperman. Hier zijn geen lange rijen of volgepakte sauna’s, maar geniet je van alle rust en persoonlijke aandacht. Ideaal voor een heerlijke massage, gezichtsbehandeling, stoombad of saunabezoek. Wel even van te voren reserveren.

Overnachten?

Op zoek naar een hotel om te overnachten tijdens je bezoek aan Amersfoort? Bilderberg Hotel De Klepperman biedt op slechts 10 kilometer van Amersfoort de gastvrijheid die een weekend weg naar Amersfoort onvergetelijk maakt.

 

Laat een reactie achter