Bilderberg goes green

Op een duurzame wijze vergaderen bij Bilderberg

  Tegenwoordig is de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven, en vooral niet binnen de hospitality branche. Elke beslissing die een bedrijf neemt, heeft simpelweg een direct effect op mens, milieu en maatschappij. Deze bewustwording wordt steeds groter. Ook bij Bilderberg zijn we ons hier al een ruime tijd van bewust en willen we een steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Want duurzaam ondernemen doen we voor de toekomst. En hoe doen we dat? In deze blog vind je 5 van onze duurzame initiatieven.

  1. Wij gaan voor goud

  Vol trots kunnen wij meedelen dat we sinds 2019 in bezit zijn van het gouden Green Key certificaat voor al onze Bilderberg hotels. Dit is het últieme duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Duurzaamheid wordt dus overal in onze hotels toegepast. Van afval scheiden tot het gebruik van milieuvriendelijk wasmiddel en van energiebesparende verlichting tot aan de keuze voor biologische ingrediënten. Bilderberg streeft ernaar om bij de top van duurzame hotels in de hospitality branche te blijven. Dit Green Key certificaat is een stap in de juiste richting. Het duurzaamheidsstreven maken we alleen waar als we nauw samenwerken met onze medewerkers. Bewustwording, training en inspiratie vormen daarbij de basis. Daarnaast stimuleren we onze zakelijke gasten ook om hier aan mee toe doen tijdens hun verblijf. Zo gaan we samen voor duurzaam ondernemen, mét behoud van het ultieme comfort in onze hotels.

  2. Nee tegen voedselverspilling

  Food Waste Challenge 2019

  Een ander duurzaam initiatief waar Bilderberg vorig jaar vol enthousiasme aan mee heeft gedaan, is de Food Waste Challenge. In zes weken tijd verminderden wij de voedselverspilling van ons ontbijt met 15%! Hierbij werd onder andere gekeken naar het type gast en het soort ontbijtproduct dat hij/zij kiest. Zo zijn er door de week vaak veel zakelijke gasten in onze hotels die graag een snelle cappuccino met een bakje yoghurt nemen. Aan de hand hiervan werd een gericht, duurzaam actieplan opgesteld en uitgevoerd. Het resultaat was zo indrukwekkend dat het motiveerde om voedselverspilling actief tegen te blijven gaan. Zo werd het ‘too good to go’ concept geïntroduceerd in een aantal van onze hotels. Dit concept bestaat uit een ‘Magic Box’ waarbij diverse, dagelijkse ontbijtdelicatesse worden verzameld en een tweede kans krijgen. Deze projecten zijn pas het begin. Lunch en diner zullen snel volgen, want wij zijn tegen voedselverspilling in de hospitality branche.

  3. Iedereen doet mee

  MVO houdt meer in dan een onderneming die duurzaam onderneemt op het gebied van energie besparen, afvalverspilling tegengaan en biologische ingrediënten gebruiken. Een cruciaal aspect is investeren in duurzaam leren en werken om zo bij te dragen aan een inclusieve samenleving. En hoe doet Bilderberg dat in haar hotels? Door een samenwerking aan te gaan met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft Bilderberg mensen uit de doelgroep een kans op de arbeidsmarkt gegeven. Als je bij ons komt vergaderen en overnachten kan het dus zo zijn dat je tijdens het ontbijt wordt bediend door iemand uit deze doelgroep. Dit is sociaal ondernemen in de hospitality branche en bij Bilderberg doet iedereen mee.

  4. Hoe groener, hoe beter

  Een CO2 vriendelijk wagenpark, is dat mogelijk? Bilderberg doet er in ieder geval alles aan om het CO2 gehalte hier omlaag te brengen, zoals zichtbaar is in het MVO rapport. We proberen bijvoorbeeld onze zakelijke gasten te stimuleren om met het openbaar vervoer te komen. Een ‘plan uw route’ button en ‘parkeren en bereikbaarheid’ kopje geven alle benodigde uitleg betreft het openbaar vervoer. Ook bewegen we zoveel mogelijk mee met de nieuwste ontwikkelingen. Zo zijn er onlangs bij Hotel De Bilderberg vier e-oplaadpunten neergezet. Hiermee komt de teller van het aantal Bilderberg hotels die beschikken over een e-oplaadpunt nu in totaal op 11 te staan. Bíjna alle hotels. Maar hier zien we nog ruimte voor duurzame groei!

  5. Less is more

  Ons papierverbruik heeft vorig jaar een drastische daling van 17,16% ondergaan! En hoe hebben we dit voor elkaar gekregen in onze hotels?

  • Communicatie met gasten verloopt niet meer op papier, maar digitaal
  • Alle printers zijn standaard op dubbelzijdig printen ingesteld
  • Onze personeelsdossiers zijn gedigitaliseerd en er zijn geen kopieën meer in de hotels
  • Medewerkers krijgen instructie om zoveel mogelijk digitaal te werken

  Het aantal ingekochte pakketten wordt tegenwoordig nauwkeurig geregistreerd, waardoor er sprake is van een betere controle. Ook met vergaderingen houden we bij Bilderberg het papierverbruik nauw in de gaten. Hierdoor hebben we dit verbruik met onze eigen ogen zien teruglopen en dat resultaat stimuleert!

  Bilderberg steunt dus al een groot aantal duurzame initiatieven in de hospitality branche en is op de goede weg wat betreft duurzaam ondernemen. Ook bij meeting & events leggen we de focus steeds meer op duurzaamheid. We denken graag mee met bedrijven die op een duurzame wijze willen vergaderen. De komende jaren gaan we hier nog actiever mee aan de slag, want groen blijf je niet zomaar!

  In deze blog hebben we 5 initiatieven voor je uitgelicht. Benieuwd naar alle andere doelstellingen en resultaten? Neem dan een kijkje op onze website.

  Laat een reactie achter