Is het al tijd voor wijn?

Vijf uitgelichte wijn-spijs combinaties bij Bilderberg

Heb jij het wel eens meegemaakt? Die explosie van nieuwe smaken die je proeft als een wijn en een gerecht perfect op elkaar zijn afgestemd? Wil je graag weten welke wijn je het beste kunt drinken bij een bepaald gerecht? Wij lichten vijf wijnen met bijpassende gerechten voor je uit, zodat jij nooit meer hoeft te twijfelen zodra die ontzettend leuke bedieningsmedewerk(st)er aan je vraagt: ‘’Wat kan ik voor u inschenken?’’

#1 Pinot Grigio
Een Pinot Grigio is altijd goed! Dit wijntje heeft een zachte afdronk met een vleugje van lindebloem en wit fruit. Praktische informatie verder, maar bij welk gerecht is ‘ie nou lekker? Drink deze wijn bij een aperitief als een bruschetta om de Italiaanse sferen meer te proeven of drink de wijn bij een pasta, eend en kip, schelpdieren en salades. Ons Italiaanse restaurant Trattoria Artusi van Hotel De Bilderberg serveert de meest passende gerechten bij deze uitgelichte wijn.

#2 Masan Rosé
Ben jij niet vies van een koud rosétje op zijn tijd? Deze lichtgekleurde rosé uit Frankrijk doet het geweldig bij verfijnde gerechten met vlees, paddenstoelen of wild. Laat Restaurant The Park van het Parkhotel Rotterdam hier nou net meer dan genoeg gerechten van hebben. Aanvallen maar!

#3 Rafale Merlot
Rode wijn is in de herfst- en wintermaanden natuurlijk heerlijk, vooral als het regenachtig en koud is en je in je wollen trui voor de open haard zit. Maar ook in de lente- en zomermaanden is een rode wijn geschikt, zeker als je hem goed weet te combineren. De Rafale Merlot uit Frankrijk heeft een zachte en kruidige afdronk met een vleugje van rode kersen en vanille. Deze wijn wordt als ‘uiterst geschikt’ omschreven bij een borrel of een barbecue. De Buitenplaats bij Résidence Groot Heideborgh al eens voorbij zien komen? Hier kun je het hele jaar genieten van deze smaakvolle rode wijn in combinatie met heerlijke gerechten van de barbecue.

g-original#4 Champagne Brut Vintage
Alhoewel champagne vaak wordt gezien als het drankje waar je bijzondere momenten mee viert, is een glaasje bubbels veel meer dan een feestelijke ‘proostwijn’. Probeer de Brut Vintage met kreeft, pasta en risotto of een gerecht met paddenstoelen en ervaar de ‘explosie van smaken’ waar we het eerder over hadden. Kom langs bij Restaurant Salt Coastal Bistro & Bar van het Europa Hotel Scheveningen om ontspannen te dineren en te genieten van je avondje uit.

#5 Moscato d’Asti
Het moment waar je tijdens een etentje naar uit kijkt: het dessert. Maak jouw dessert extra bijzonder met de Moscato d’Asti. Deze dessertwijn heeft een friszoete afdronk waarbij de smaken van rijpe perzik en exotisch fruit mooi naar voren komen. Deze dessertwijn is twee handen op een buik met vers fruit, tarte tatin of meringue. Kom jij de combinatie van de Moscato d’Asti met een tarte tatin proeven bij Restaurant De Kersentuin van het Garden Hotel?

Wij hebben ondertussen dorst gekregen. Jij ook? Bekijk hier onze wijnkaart en kom snel een wijntje proeven bij een van onze Bilderberg hotels.

Laat een reactie achter