Skûtsjesilen in Friesland!

De zomervakantie staat weer voor de deur! De perfecte tijd om er op uit te trekken. Voor een onbezorgde vakantie hoef je Nederland niet te verlaten. Wel eens gedacht aan een ontspannen verblijf in Friesland? Aanstaand weekend barst het  Skûtsjesilen in de Friese wateren weer los. Ook voor andere leuke uitstapjes hebben wij de beste tips voor je op een rijtje gezet!

Skûtsjesilen

2015_skutsjesilen_langwar-010__jpg__700x520_q85_crop_subsampling-2Ook Skûtsjesilen is een happening in het Noorden van Nederland. De strijd om deze ‘foarwedstrijd’ zal op 18 juli aanstaande losbarsten in Grou. Tot en met 31 juli zal er elke dag gestreden worden, steeds in een andere Friese plaats. De finaledag is elk jaar weer immens spannend. Hoe bijzonder zou het zijn om dit mee te kunnen maken? Landgoed Lauswolt biedt de mogelijkheid om de wedstrijd te aanschouwen vanaf een luxe sloep. Onder het genot van een geheel verzorgde picknick met de haren in de wind, kun je de wedstrijd van dichtbij beleven.

Klik hier voor meer informatie

Heb je geen zeebenen? Dan is er ook aan jou gedacht! Vanaf het bordes van het ir. Woudagemaal in Lemmer is er een prachtig uitzicht op de wedstrijd. Op deze unieke locatie kun je alleen terecht als gast van Landgoed Lauswolt. De brigade van Landgoed Lauswolt zal een heerlijke Fruits de Mer bereiden. Gedurende de wedstrijd zal je voorzien worden van hapjes en drankjes, het zal je aan niets ontbreken.

Klik hier voor meer informatie

Naast het Skûtsjesilen heeft Friesland nog meer te bieden. De volgende uitstapjes zijn zeker aan te raden.

Leeuwarden

Friesland is rijk aan cultuur en folklore. Niet voor niets mag Leeuwarden zich Culturele Hoofdstad 2018 noemen. Deze verrassende stad heeft een sfeervol centrum met aan de grachten honderden monumenten. De musea in Leeuwarden zijn zeker het bezoeken waard. Maak kennis met een eigenzinnig stukje buitenland in Nederland en volg een cursus Fries in het Fries Museum. Na het cultuur snuiven, is het tijd voor ontspanning. Geniet van een hapje en een drankje op een van de gezellige terrassen of start een shopsessie in het gezellige hart van Leeuwarden.

Wadlopen

zeehondjes-4-391547Actievelingen zijn in Friesland aan het juiste adres. De Waddenzee is een ongekend mooi natuurgebied wat door velen ‘de laatste wildernis’ wordt genoemd. Elke wadloop tocht is een unieke ervaring voor jong en oud. Bij wadlopen denkt men al snel aan ploeteren door het zware slijk, maar voor de minder fanatiekelingen zijn er gemoedelijkere tochten mogelijk. Wie wordt er niet gelukkig van een zandbank zonnende zeehonden?

Ballonfeesten

Een dagje uit met de kinderen? Bezoek dan tussen 22 en 26 juli de Ballonfeesten in Joure. Vijf avonden lang stijgen er meer dan 35 heteluchtballen op. Je zult je ogen uit kijken, de een is nog mooier dan de andere. Naast de luchtballen worden er ook andere activiteiten georganiseerd. De kinderen zullen zich gegarandeerd vermaken op een van de springkussens of op de kermis. Op zaterdag vindt het Kinderfestival plaats. Heerlijke ravotten in de speeltuin, meezingen met optredens of een Meet en Greet met kinderhelden. Het kan allemaal!

Sneekweek

Van 1 t/m 6 augustus staat heel Friesland op de kop. Deze week barst de 80e editie van de Sneekweek los! De eerste editie van dit spektakel had 177 ‘slechts’ deelnemers. Tegenwoordig verschijnen er circa 1000 deelnemers met ongeveer 750 boten aan de start. Dit gezellige evenement staat in het teken van de combinatie watersport en ontspanning. Ook voor de niet-watersporters is er genoeg te beleven. Heerlijk turen naar de wedstrijdvaarders vanaf de kade of genieten van een verfrissend drankje op een terras. De Friezen houden ook van een feestje op zijn tijd. Op verschillende pleinen in het centrum van Sneek is het een groot feest!

lauswolt_achterOm niet één maar meerdere dagen van deze manifestatie te genieten, kun je terecht bij Landgoed Lauswolt. Klik hier voor meer informatie.

 

Bilderberg hotel Landgoed lauswoltLandgoed Lauswolt staat bekend om haar persoonlijke service en grenzeloze gastvrijheid. Met een zekere Friese nuchterheid bieden bieden zij alle luxe en ontspanning op het mooiste landgoed van Noord-Nederland. 65 ruime en unieke hotelkamers, waaronder verschillende suites bieden comfort en een panoramisch uitzicht over het landgoed. Sla een balletje op de naastgelegen 18-holes golfbaan of laat je in de watten leggen in wellness centre The Art of Beauty by Lauswolt. Bij restaurant De Heeren van Harinxma merk je de passie voor details pas echt.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier wat Landgoed Lauswolt te bieden.

Wat zijn jouw tips voor een bezoek aan Friesland? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter