Aukje Doornbos verovert Young Captain Award 2015


  De nieuwe generatie leiders loopt zich warm. Aan de top van grote bedrijven staan mannen en vrouwen klaar die straks het gezicht van ondernemend Nederland zullen zijn. Mensen die een belofte vertegenwoordigen. Die zich onderscheiden door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Die internationaal denken. En die leiderschap zien als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid.” – Young Captain Award

  Jonge leiderschapstalenten die aan bovenstaand profiel voldoen, komen in aanmerking voor een nominatie voor de Young Captain Award. Een deskundige jury, voorgezeten door de minister van Economische Zaken selecteert de kandidaten. Ook dit jaar is er weer een selectie gemaakt van talentvolle leiders, met voor het eerst in de elfjarige geschiedenis van de award, drie vrouwelijke finalisten op het podium.

  16 november jongstleden was een uiterst spannende dag voor de laatste drie genomineerden. Wendy Verschoor, werkzaam als Directeur Divisie Gebouwen bij Arcadis Nederland, Wendy van Hamburg, afdelingshoofd Projecten bij het Havenbedrijf Rotterdam en Aukje Doornbors, senior adviseur bij Royal DSM maakten kans op deze felbegeerde Award.
  Tijdens een zakelijk diner in het paviljoen van Boymans van Beuningen, met uitzicht op de inspirerende tuin van het museum, is de winnaar bekend gemaakt. Aukje Doornbos mag zich de winnaar van Young Captain Award 2015 noemen.

  doornbosAukje Doornbos (35) is senior adviseur bij Royal DSM. Zij adviseert de CEO over uiteenlopende onderwerpen waarmee de Raad van Bestuur te maken krijgt, waaronder de bedrijfsstrategie, Investor Relations, public affairs en interne‐ en externe communicatie. Daarnaast is zij de link tussen CEO en het bedrijf, en begeleidt zij een aantal projecten namens de Raad van Bestuur.

  De Award is door de minister van Economische Zaken aan Aukje overhandigd. Dit is meteen de start van een uitdagend jaar met nieuwe contacten op hoog niveau, inspirerende ervaringen en volop kansen voor profilering in zakelijke en wetenschappelijke kring. Daarbij is er een uniek jaarprogramma opgesteld, dat de carrière in een stroomversnelling brengt. De benoeming als Young Captain opent vele deuren, en dat op een relatief vroeg moment in diens loopbaan.

  Bekijk hier de video van een stralende Aukje Doornbos, op de uitreikingsavond van Young Talent Award 2015.

  Laat een reactie achter