Michelinster voor Heeren van Harinxma

Eerste Michelinster voor restaurant van Landgoed Lauswolt

Bilderberg heeft er een tweede sterrenrestaurant bij! Restaurant De Heeren van Harinxma werd bij de uitreiking van de Michelinsterren voor 2016 verrast met haar eerste ster.

Michelinster voor De Heeren van Harinxma

Restaurant De Heeren van Harinxma is onderdeel van het Friese Bilderberg Landgoed Lauswolt. Sinds 2015 staat de keuken van dit restaurant onder leiding van chef-kok Arjan Bisschop. De gerechten kenmerken zich door inspiratie uit het seizoen en het gebruik van pure producten. Zo maakt het restaurant veel gebruik van lokale leveranciers en van kruiden en groenten uit eigen tuin. Deze worden vervolgens met veel liefde en passie samengevoegd tot verfijnde gerechten vol smaak. En met succes, want De Heeren van Harinxma heeft hiermee een Michelinster ontvangen.

 

Sterrenrestaurants bij Bilderberg

De Heeren van Harinxma is niet het enige restaurant in de Bilderberg hotelketen. Restaurant De Kromme Dissel van het Gelderse Hotel Klein Zwitserland heeft al sinds 1971 een Michelinster op haar naam. Daarmee heeft het restaurant de langst aaneengesloten periode in Nederland een ster. Andere befaamde restaurants van Bilderberg zijn het onlangs geheropend restaurant De Kersentuin in Amsterdam en The Park in Rotterdam.

 

7164-LR(1)Landgoed Lauswolt

De Heeren van Harinxma is onderdeel van Landgoed Lauswolt. Gelegen in het Friese Beetsterzwaag bij Drachten, wordt dit viersterren hotel door sommigen het mooiste landgoed van Nederland genoemd. Aan de rand van een Fries woud geeft het prachtige uitzicht elk seizoen een reden om het landgoed te bezoeken. De naastgelegen golfbaan, de wellness centre met zwembad en spa en uiteraard het bekroonde restaurant zorgen voor pure ontspanning. In de winter wordt het landgoed daarnaast omgetoverd tot een Winter Wonderland, met een grote overdekte schaatsbaan in de achtertuin en sfeervolle aankleding. Lees meer.

 

Lauswolt Culinair arrangement

TTZelf proeven waarom De Heeren van Harinxma een Michelinster heeft ontvangen? Boek dan nu het Culinair Lauswolt arrangement, inclusief overnachting, Champagne ontbijt, vijfgangendiner en wijnarrangement.

Boek nu

Laat een reactie achter