Jan Smink wint Zilveren Champignon 2011

Jan Smink, souschef van Bilderberg Landgoed Lauswolt, heeft op 3 oktober 2011 de 26e Zilveren Champignon 2011 gewonnen in de categorie horecakoks. Hij verwerkte witte en kastanjechampignons op de wedstrijddag in Amsterdam.

Jan ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Felix Wilbrink, culinair redacteur van De Telegraaf. Wilbrink werd geassisteerd door Meesterkoks André van Doorn en Hein Willemsen. ‘Het was een éclatante overwinning’, liet Wilbrink weten.

“Veel grote namen hebben deze wedstrijd gewonnen, en het is voor mij erg bijzonder om in dit rijtje te staan. Ik heb er veel tijd in gestoken en daarom voelt het heerlijk dat ik deze titel mag dragen” aldus Jan Smink.

De Zilveren Champignon
De Zilveren Champignon is een culinaire wedstrijd voor professionals en hobbykoks. Het doel is het gebruik van champignons te stimuleren en ideeën te genereren voor nieuwe gebruiksmogelijkheden. Wedstrijddeelnemers koken twee gerechten met champignons als stralend middelpunt. Zij kunnen daarbij het accent leggen op smaak, creativiteit, presentatie en/of voedingswaarde.

Laat een reactie achter

1 comment

  1. Bilderberg

    Jan, van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!