Bilderberg Europa Hotel in het teken van ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’

Nederland viert 100 jaar De Stijl

  De kleurencombinatie rood, geel en blauw is wereldwijd bekend en nog steeds heel geliefd. Dit komt voort uit de kunstbeweging De Stijl, die precies honderd jaar geleden is opgericht. Om dit te vieren zijn er het hele jaar door inspirerende evenementen en tentoonstellingen door het hele land, die allemaal in het teken staan van ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’. Ook het Bilderberg Europa Hotel pakt uit en heeft speciaal voor dit jubileumjaar de balkonbalustrades laten schilderen en biedt u een uniek arrangement aan.

   

  Kunstbeweging De Stijl

  Aan het begin van de 20e eeuw lieten kunstenaars de uitbeelding van de werkelijkheid voor wat het was en gingen ze abstract schilderen. Dit proces naar abstractie is goed terug te zien in de werken van Piet Mondriaan; één van ’s werelds belangrijkste en meest bekende moderne kunstenaars. De Stijl zette zich in voor een nieuwe kunst in een nieuwe wereld. Daarbij was de gelijkwaardige samenwerking tussen schilders een belangrijk doel. Met het gebruik van universele primaire kleuren, rechthoekige vormen en elkaar loodrecht kruisende lijnen streefden zij naar evenwicht en harmonie

  Bilderberg Europa Hotel

  Bilderberg Europa Hotel

  .

  Tijdens het jubileumjaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ kleurt Den Haag rood, geel en blauw en zo ook Bilderberg Europa Hotel. Om het Mondriaanjaar te vieren zijn er op de balkonbalustrades van het hotel de typerende kleuren aangebracht. Dit maakt het hotel een van de beeldbepalende gebouwen in Den Haag die voorzien is van deze unieke citydressing.

   

  Een tentoonstelling die zeker de moeite waard is

  Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft ’s werelds grootste Mondriaancollectie en toont, ter gelegenheid van het themajaar, voor het eerst alle 300 Mondriaans. In de collectie ziet u Mondriaans stappen op weg naar abstractie. De tentoonstelling is een ware ontdekkingsreis door het werk en het leven van Piet Mondriaan, een absolute aanrader en een tentoonstelling die u absoluut niet mag missen.

   

  Bilderberg Europa Hotel

  Bilderberg Europa Hotel

  Kunt u niet wachten om deze collectie te gaan bekijken? Combineer uw bezoek dan met een verblijf in het ‘Mondriaan’ Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen. Een uniek arrangement waarbij u één nacht in een comfortabele kamer verblijft, een fles wijn ontvangt, geniet van driegangen diner in ons restaurant en begint de dag goed met een vers ontbijt.

  Graag tot ziens bij Bilderberg!

  Laat een reactie achter