City Guide Maastricht – De Hotspots

Nog op zoek naar de leuke hotspots in Maastricht? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Aanbevolen door een echte Maastrichtenaar!

  Ideaal aan een weekendje weg naar Hotel Kasteel Vaalsbroek is dat je maar een half uurtje van Maastricht verwijderd bent! Een super gezellige stad, waar je het echte Limburgse gevoel krijgt. Begin met een actieve stadswandeling en ga daarna heerlijk bourgondisch genieten van een compleet diner of een hapje en een drankje. Wij hebben in ieder geval alle leuke plekjes voor je op een rijtje gezet. Dat scheelt een hoop zoekwerk!

  De lekkerste food & drinks hotspots

  Puur van Wijck

  Wat natuurlijk niet mag ontbreken als je in Limburg verblijft, is het proeven van de echte Limburgse vlaai. Hiervoor kan je bij Puur van Wijck terecht en heb je zelfs keuze uit verschillende soorten! Naast het eten van een heerlijke punt vlaai kan je er ook lunchen, ontbijten of juist borrelen.

  Wycker Brugstraat 28, Maastricht
  € €

  Smith Cocktails in stijl

  Als je binnenkomt in deze cocktailbar waan je je direct in het verhaal van Mr. Smith. Alles is aangepast op het verhaal, je hebt bijna het idee dat je je in een film bevindt. Je gaat dus niet alleen een cocktail drinken, maar krijgt er ook een beleving bij!

  Rechtstraat 55, Maastricht
  € € €

  Café Zondag

  Een bekend café in Maastricht is Café Zondag. Niet alleen verzorgen ze hier lekker eten, ook zijn er regelmatig leuke bands en dj’s te vinden. Niet alleen voor een lekkere lunch of diner zit je hier dus goed, maar ook voor wat amusement kan je hier terecht.

  Wycker Brugstraat 42, Maastricht
  € €

  Meesters in wijn

  Een echte wijnbar waar het personeel de juiste kennis bezit om je genoeg te vertellen over alle verschillende wijnen over de hele wereld. Niet alleen de wijn is er erg fijn, maar ze bieden ook nog passende hapjes aan. Voor een wijnproeverij kan je hier ook terecht!

  Sint Pieterstraat 52A, Maastricht
  € € €

  Café Sjiek

  Het frietje zuurvlees van eetcafé Sjiek is echt een begrip in de omgeving. Dit maakt ook dat het eetcafé vaak wel wat vol zit, maar het is een echte aanrader als je je wil mengen tussen de Maastrichtenaren.

  Sint Pieterstraat 13, Maastricht
  € €

  De leukste activiteiten

  Maastricht underground

  Ontdek Maastricht op een andere manier en kies voor een rondleiding door de grotten van de stad. Ontzettend interessant en uniek om te bezoeken. Voor de actieve bezoeker bieden ze ook een steptocht aan. Hoe leuk is het om dat samen met een vriend of vriendin te doen? Check de verschillende rondleidingen hier.

  Sint Janskerk

  Neem een kijkje in de bekende Sint Janskerk op het Vrijthof. Bezichtig het monumentale pand en leer een stukje geschiedenis van Maastricht kennen. Ook goed te combineren met een wandeling door de stad.

  Vrijthof 24, Maastricht

  Stadswandeling

  Wil je in 1 middag zo veel mogelijk te weten komen over de historie en cultuur van Maastricht? Dan is een wandeling door de stad een leuke en efficiënte manier. Zo houd je nog tijd over om ergens te borrelen of heerlijk te lunchen. Er zijn verschillende soorten wandelingen, je vindt ze hier.

  Boekhandel Dominicanen

  Sinds 2006 is de oude Dominicanenkerk omgebouwd tot een heuse boekenwinkel. Enorm leuk om een paar uurtjes rond te snuffelen tussen alle boeken. Ook kun je er komen voor een overheerlijke cappuccino of lunch, verzorgd door het befaamde Blanche Dael Coffeelovers (dé Maastrichtse Stadsbranderij).

  Dominicanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht

  bigstock--192901873
  underground
  bigstock-MAASTRICHT-THE-NETHERLANDS---286453984
  previous arrow
  next arrow

  De bekendste winkelstraten

  Grote Staat

  Deze straat staat toch wel bekend om de grotere winkelketens. Ben je op zoek naar een Hema of een Douglas? Dan ben je hier aan het goede adres.

  De wijk Wyck

  Het ‘upcoming’ stadsdeel van Maastricht. In deze wijk barst het van de kleine winkeltjes, leuke restaurantjes en de sfeervolle straatjes. Als je deze wijk in loopt voel je je direct welkom in Maastricht.

  Stokstraatkwartier

  Ook wel het historisch rijke stadsdeel van Maastricht genoemd. Hier zijn vooral de wat luxere winkels en eettentjes te vinden. Met name creatieve ondernemers hebben hier hun unieke winkels en restaurants.

  Van plan om ons Parkhotel Rotterdam te bezoeken? Al eerder schreven we ook een City Guide over Rotterdam. Bekijk hier de hotspots die in de prachtige havenstad te vinden zijn!

  Laat een reactie achter