Sinds 1977 beoordeelt het tijdschrift Lekker500 geheel onafhankelijk restaurants in Nederland. “We maken Lekker500 met de consument in gedachten en bieden een rijke schakering van bistro tot sterrenrestaurant”, aldus hoofdredacteur Annelies Pijper. Met trots kunnen wij vertellen dat dit jaar 3 van onze Bilderberg restaurants in de Lekker500 staan. Restaurant De Kersentuin in Amsterdam, Salt Coastal Bistro in Scheveningen en The Park in Rotterdam.
Salt Coastal Bistro bij Bilderberg Europa Hotel Scheveningen
In restaurant SALT van het Europa Hotel word je verrast door smaakvolle gerechten, waarbij er subtiel gebruik wordt gemaakt van bijzondere soorten zout. En het leuke is: bij SALT zijn alle voor- en hoofdgerechten te bestellen als ‘tasting’ (halve portie), normale grootte en ‘sharing’ (anderhalve portie).
In de Lekker500 wordt SALT als volgt omschreven: “Eenmaal over de drempel van het hotel, beland je in een ruim, sfeervol en luxe restaurant. Hier zorgt chef Michel van Dijk al enkele jaren voor prachtige betaalbare Franse gerechten met hier en daar een Aziatisch accent. […] Wij vervolgen met in veel vet gebakken rogvleugel waarbij piccalilly, knolletjes en botersaus met parmezaan. De rode montepulciano d’abruzzo van Zaccagnini sluit prachtig aan bij de kalfsrib van het hoofdgerecht met paprikasalsa, polenta en rodewijnsaus. De attente en aardige bediening schenkt deze nog eens gul bij en dat zien we niet op de rekening terug. Dessert ‘Dame’ met karamel, zeezout en chocoladesaus is calorierijk, maar blijft lekker! De ruime portie kazen met kweepeercompote en iets te droog bananenbrood zijn op temperatuur en mooi geselecteerd. Ook de grote eter komt niks te kort.“
The Park bij Bilderberg Parkhotel Rotterdam
Restaurant The Park is de hotspot in Rotterdam. De inrichting is warm, gezellig en eigentijds. Op de kaart staan klassieke, internationale gerechten met een verrassende ‘Rotterdamse’ twist. Niet voor niets staat The Park in de Lekker500.
‘’Na vijf jaar is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen Erik van Loo (Parkheuvel Rotterdam) en The Park en staat het hotel-restaurant op eigen benen. Via een eigen ingang, dus niet door het hotel, komen we binnen in een lichte ruimte, met veel glas, hout en blauwe kleuraccenten. Vooral de gecapitonneerde stoelen van lichtblauw fluweel zijn blikvangers. […] Als ‘bite’ bestellen we ‘croquets’. Dat blijken sjieke bitterballen met een goddelijke vulling van kreeft, gekruid met ras el hanout. Ook geschroeide makreel met crème van bospeen en limoen, sla, asperge en gepofte saffraanrijst krijgt applaus. Een visueel kunstwerkje, verfijnd en krakend vers. Deze gang brengt ons op het puntje van de stoel. […] Eenvoud en kwalitiet is hier het motto. Wat er op het bord komt, is met liefde en een schildersoog bereid.‘’
De Kersentuin bij Bilderberg Garden Hotel
De keukenbrigade van De Kersentuin creëert ware kunstwerken op je bord, die niets anders dan een smaakexplosie beloven. Ondanks dat de gerechten sterrenwaardig zijn, is De Kersentuin een laagdrempelig restaurant. Gecombineerd met een goed glas wijn en goed gezelschap is De Kersentuin het decor voor een avond waar nog lang over nagepraat zal worden.
‘’De Kersentuin, behorend bij het Bilderberg Garden Hotel, heeft het roer omgegooid. Het concept van gerechten van het formaat tussengerecht is losgelaten. De nieuwe chef-kok Kees Mellink brengt redelijk geprijsde keuzemenu’s met vrij eenvoudige maar degelijk uitgevoerde gerechten. […] De sfeer is ontspannen en de inrichting is zoals je verwacht in een hotelrestaurant van het hogere middensegment. Verzorgd, maar neutraal. Vooraf malse plakjes gerookte eend met flinterdun krokant van buikspek en garnituren van truffelmayonaise, eendenmaagjes, frisée en cornichons Dan een gul bord doradefilet met antiboise en limoenrisotto. De krokant gebakken moten sappige vis combineren goed met het lichte zuur van de al dente gegaarde risotto. […]‘’
Ook culinair genieten in één van onze Bilderberg Restaurants uit de Lekker500? Kijk voor meer informatie op onze website.