Classic FM Top 1000 Live in Hotel De Buunderkamp

Groot succes met Iris Hond en het Matangi Quartet

  Ieder jaar hoor je in december de klassieke Top 1000 op Classic FM. Op 28 december jl. organiseerde Classic FM de Top 1000 Live met Iris Hond en het Matangi Quartet. Een aantal gelukkige luisteraars en genodigden waren hierbij aanwezig in Hotel De Buunderkamp in Wolfheze.

  De avond wordt gestart met een hapje en een drankje, hierna worden alle genodigden de Orangerie in geleid. Na een korte introductie van muzieksamensteller Stefanie Westphal, wordt de avond door het Matangi Quartet gestart met het Strijkkwarter in F gr.t. op. 96 “Amerikaans” van Antonín Dvořák, die natuurlijk ook in de lijst van de klassieke Top 1000 is opgenomen.
  Vervolgens wordt het publiek getrakteert op de muziek van Iris Hond met haar nieuwe album ‘Dear World’. Ze speelt ook eigen stukken als ‘The Heart Escapes’, ‘A Letter To You’ en ‘A Last Conversation’.

  Een reis naar de persoonlijke wereld van Iris Hond
  Onder begeleiding van de verhalen over onder andere haar liefde voor Chopin en haar laatste gesprek met haar docent Naum Grubert, neemt Iris het publeik mee in haar persoonlijke wereld. Deze wereld heeft haar geïnspireerd voor haar album ‘Dear World’. Onder begeleider van haar producer Patrick Leonard (Madonna) speelt ze ‘Quiet’ en ‘Aria’, waarbij Patrick voor het eerst ooit te horen is op percussie.

  De Top 1000 Live werd afgesloten met het lied ‘Hallelujah’, als eerbetoon aan de recent overleden zanger Leonard Cohen, waarbij ze tevens de zaal uitnodigd om haar te begeleiden. Zo sluiten Iris Hond, het Matangi Quartet en de genodigden een bijzondere avond in koor af.

  Bekijk in de onderstaande video een sfeerimpressie van deze bijzondere avond vol klassieke muziek.

   

   

  Laat een reactie achter