De beste tips voor jouw citytrip naar Den Haag

Heb jij al een citytrip gepland voor deze zomer?

Den Haag, de stad met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter, de stad volop cultuur en historie. Den Haag heeft een prominente plaats in Europa en in de wereld. Ontdek de highlights van de stad tijdens jouw citytrip.

 

Den Haag: attractiestad nummer 1

Wie van shoppen, cultuur opzoeken of culinair eten houdt, kan zich uitstekend vermaken in Den Haag. De stad is in de jaren 2013-2015 verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland. De stad beschikt over grote warenhuizen, bekende namen en knusse boetiekjes. Naast de vele shopmogelijkheden ademt Den Haag cultuur en historie zoals het Binnenhof en Paleis Noordeinde.

Den Haag is dé festivalstad van Nederland met veel festivals en evenementen. Sla je slag tijdens het grootste shopevent van Nederland of ontdek waar een klein land groot is bij Madurodam. Zo vindt er komende zomer het WK Beachvolleybal plaats op het strand dat is verplaatst naar het midden van de stad.

Naast alle activiteiten die te vinden zijn in de stad, biedt het strand van Den Haag een extra zomers gevoel. Met het strand van Scheveningen, Kijkduin en het Zuiderstrand er tussen, geeft de 11 kilometer lange kust net dat beetje extra aan deze prachtstad.

strand-kurhausDen-Haag894f2477-c4b9-4657-be60-d6b409450c38_Impressie WK Beachvolleybal op de Hofvijver

 

De zomer van Den Haag

In de zomer van 2015 is er genoeg te beleven in Den Haag. Diverse evenementen en leuke uitstapjes om jouw city trip compleet te maken. Bilderberg heeft een aantal tips voor je op een rij gezet.

5d828a62-fbf0-4420-8d7a-07f103152e3cEen groot sportevenement deze zomer in Den Haag is het WK Beachvolleybal. Het WK zal van 26 juni tot en met 5 juli worden gespeeld op een unieke locatie, de Hofvijfer in de binnenstad. Het strand zal zich verplaatsen naar het hart van Den Haag, waar de wereldtop zich in het zweet werkt op weg naar de titel. Naast het sportspektakel zijn er genoeg activiteiten waar je als bezoeker kan genieten van fun en actie, of nog even borrelen en met de voetjes van de vloer.

In het weekend van 26 tot en met 28 juni is Den Haag omgetoverd tot een bomvol festivalweekend. Met op vrijdag 26 juni, speciaal voor alle shopaholics in het land, het grootste shoppingevent van Nederland: ShoppingNight. De winkels in de binnenstad zijn tot middernacht geopend en geven flinke kortingen weg. Overal draait het om fashion, beauty en lifestyle.

JDP9100626-0919Op zaterdag 27 juni vindt de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Daar waar een eerbetoon wordt gedaan aan alle veteranen in ons land. Deze dag wordt kleurrijk feestelijk gevierd met muziekkorpsen, een spectaculaire vliegshow, duizenden veteranen en modern militair materiaal.

Om een weekend helemaal compleet te maken kun je het weekend afsluiten met het grootste gratis festival van Nederland: Parkpop. Net als ieder jaar organiseert Parkpop op de laatste zondag van de maand juni een groot feest aan nationale en internationale artiesten. Op zondag 28 juni is het festival te vinden in het Zuiderpark.

Begin juli, 3 tot en met 12 om precies te zijn, vindt de Parade plaats in Den Haag en viert haar 25e verjaardag. Met ruim 90 theater-, dans- en muziekvoorstellingen op het programma, is er dagen lang genoeg te zien in de stad. Naast Den Haag doet het theaterfestival ook Rotterdam, Amsterdam en Utrecht aan.

7758203136_3bb00fb92e_bOp 14 en 15 augustus vindt het Vuurwerkfestival plaats in Scheveningen. Een jaarlijks terugkerend evenement op het strand van Scheveningen waar tienduizenden bezoekers op af komen. Het vuurwerkfestival bestaat uit diverse spectaculaire vuurwerkshows. Dus als je in de buurt bent, mis het dan zeker niet!

Wat te doen in Den Haag

Naast diverse evementen komende zomer, heeft Den Haag ook genoeg bezienswaardigheden en attracties om een bezoek aan te brengen. Zo is Den Haag de thuishaven van het parlement en de Nederlandse regering, maar ook het koninklijk huis is te vinden in Den Haag. De stad bied voor iedereen genoeg mogelijkheden. Naast diverse musea zoals het Mauritshuis of het prachtige Paleis Noordeinde, zijn er in de stad prachtig aangelegde parken te vinden waar u heerlijk tot rust kunt komen. Bilderberg heeft vijf bezienswaardigheden op een rij gezet, om jouw citytrip helemaal compleet te maken.

  • Paleis Noordeinde: het werkpaleis van Koning Willem-Alexander. Achter het paleis zijn de paleistuinen te vinden die grotendeels zijn opengesteld voor publiek.
  • Madurodam: een attractiepark voor het hele gezin. Bewonder verschillende elementen vanuit het Nederlandse landschap in het klein.
  • Het Binnenhof: al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek en behoort tot de top 100 van Nederlandse monumenten.
  • Mauritshuis: de plek waat het Koninklijk Kabinet van schilderijen is gehuisvest. Hier zijn vooral schilderijen te vinden uit de Gouden Eeuw.
  • Koninklijke Schouwburg: een theater in het hart van Den Haag. Naast toneelspel zijn hier heel veel verschillende vormen van theater te vinden.

Maak jouw citytrip compleet

Europa Hotel aanzicht2 avondOok lekker tot rust komen na een dag vol belevingen in Den Haag? Maak jouw citytrip naar Den Haag helemaal compleet door te overnachten bij Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen. Direct gelegen aan het strand, zodat u kunt genieten van de prachtige boulevard of een heerlijke wandeling over het strand kunt maken. Kijk voor meer informatie en diverse arrangementen op onze site. Lees meer

Wilt u ook nog genieten van de prachtige architectuur in Rotterdam, of de grachten bekijken in hartje Amsterdam? Combineer jou citytriup aan Den Haag met een bezoek aan Amsterdam of Rotterdam en sluit af in één van de prachtige hotels van Bilderberg. Kom tot rust in het hart van de kolkende havenstad in Parkhotel Rotterdam of in het hartje van onze hoofdstad bij het elegante Garden Hotel of het charmante boutique hotel Jan Luyken.

Laat een reactie achter