Het Bilderbergje

Een heerlijk worteltaartje met gember en ananas

  Het Bilderbergje is een heerlijk worteltaartje, bereid met gember en ananas. Een unieke smaak die je zeker eens moet proeven. Het Bilderbergje, ontworpen door een medewerkster van Bilderberg, is vanaf nu bij alle Bilderberg hotels te koop. Wanneer je bij één van onze hotels bent, is het zeker aan te raden om dit heerlijke ‘taartje’ te proeven. Wanneer je het Bilderbergje bestelt krijg je het recept er zelfs bij, zo kun je hem thuis ook eens proberen na te maken.

  Bakwedstrijd

  Een aantal jaar geleden heeft Bilderberg een kookwedstrijd onder haar medewerkers gehouden. De winnaar van deze wedstrijd heeft De Bilderburger, die nu op bijna elke Bilderberg kaart staat, bedacht en gemaakt.

  Dit jaar organiseerde we een nieuwe wedstrijd onder de medewerkers ‘Heel Bilderberg bakt’. Nieuwe recepten, andere deelnemers en andere smaken. Het doel: iets lekkers en unieks voor bij de koffie. Medewerkers konden hun recepten insturen en alleen de 10 beste recepten bleven over. Deze medewerkers mochten gaan koken voor een jury. Een aantal hoteldirecteurs én een expert van het Vlaamsch Broodhuys waren aanwezig om alle baksels te keuren.

  Lia, werkzaam bij Bilderberg Hotel ’t Speulderbos, heeft de Bilderberg bakwedstrijd gewonnen! Het Bilderbergje, dat Lia zelf bedacht heeft, staat vanaf nu op de kaart bij alle Bilderberg hotels.

  heel-bilderberg-bakt-2016-_-218

  De winnaar aan het woord

  Voor Lia was het een totale verrassing dat zij met het Bilderbergje de wedstrijd gewonnen heeft:

  “Samen met collega en vriendin Irene leek het ons leuk om ieder met een eigen recept mee te doen aan ‘Heel Bilderberg bakt’. De culinaire brainstorm kon beginnen. Ik wilde iets gezonds maken, maar wel met een twist. Het frisse van de ananas en het bijzondere van gember werden toegevoegd. Vervolgens ging ik diverse vormen en maten oefenen in de keuken, tot plezier van collega’s en het thuisfront die alles mochten proeven. De ene keer werd het recept te zoet, de andere keer met een te sterke gembersmaak. Uiteindelijk heb ik mij redelijk aan mijn eerste recept gehouden.

  Ook de uitvoering is nog al eens gewijzigd, van een opgestapeld bergje, tot een chocoladekroontje op de top. Maar ik kwam er al snel achter dat de uitvoering toch behoorlijk pittig is, en de gedachte soms leuker was dan het eindresultaat. Ook hierbij ging ik weer terug naar de basis. Uiteindelijk heb ik iets gemaakt waar ik zelf helemaal achter sta. De uiteindelijke wedstrijd bij Hotel De Bilderberg was erg leuk en spannend. Een totale verrassing was het voor mij dat de jury ‘t Bilderbergje het lekkerst vond, en ik de winnaar van ‘Heel Bilderberg bakt’ werd. Het is een ontzettende eer om straks ‘mijn’ Bilderbergje op de kaart te zien staan.”

  bilderberg-oosterbeek-maitre-en-gebak-076

  Nu al benieuwd geworden naar het recept? Bekijk het recept van het Bilderbergje hier, en maak dit heerlijke recept nu zelf! Of kom natuurlijk langs bij één van de Bilderberg hotels om van dit worteltaartje te genieten. Het Bilderbergje is vanaf nu bij elk Bilderberg hotel te verkrijgen.

  Laat een reactie achter