Culinair spektakel op Landgoed Lauswolt

Sterrenchefs komen samen voor culinair topevent

  Afgelopen vrijdag 28 oktober was het zover: Proef de Sterren. Vanuit het hele land kwamen de Bilderberg topchefs naar Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag om ieder hun eigen Signature Dish te bereiden tijdens een uniek zesgangendiner.

  fullsizerender-1

  De zes sterrenchefs, general manager Landgoed Lauswolt Marc van Gulick en algemeen directeur Dries van der Vossen van Bilderberg.

  Waar onze chefs normaal ieder zelf de leiding in hun eigen keuken hebben, werkten zij vanavond samen aan een prachtig resultaat. Het werd een schitterende avond in restaurant De Heeren van Harinxma, die muzikaal omlijst werd door Crème Brûlée, DJ’s met Schwung.

  1wessel1. Wessel van Ruijmgaart

  Wessel van Ruijmgaart van restaurant De Kersentuin had de eer om de avond te openen. Hij koos voor een heerlijk fris en licht gerecht: zacht gegaarde kabeljauw met gerookte paling, kombu en sereh.

   

   

  2tonny

  2. Tonny Berentsen*

  Hierna kreeg was Tonny Berentsen aan de beurt. Tonny is Chef-kok bij restaurant De Kromme Dissel, dat al 45 jaar aaneengesloten in het bezit van een Michelinster is. Het langst lopende sterrenrestaurant van Nederland! Vanavond bereidde hij een crème soep van eekhoorntjesbrood met sliptong, ganzenlever en paddenstoelen.

   

   

  3richard3. Richard de Vries

  De mannen uit Rotterdam kozen beide voor vis. Richard de Vries, chef-kok van restaurant The Park – inspired by Erik van Loo, maakte een heerlijke bereiding van gegrilde wilde zeebaars en Zeeuwse mosselen met venkel, luchtige aardappel en mosseljus.

   

   

   

  4erik

  4. Erik van Loo**

  Erik van Loo, toeziend chef van The Park – inspired by Erik van Loo, koos voor een in boerenboter gebakken tarbot met ingelegde komkommer, scheermes en luchtige saliecrème. Een zacht gerecht, maar stevig van smaak door de salie.

   

   

  5arjan5. Arjan Bisschop*

  Arjan Bisschop speelde een thuiswedstrijd in zijn eigen restaurant De Heeren van Harinxma. Hij bereidde een heerlijk gevogeltegerecht met Noord-Afrikaanse invloeden: gebraden duif met Medjool dadel, hazelnoot en een eigen jus met gezouten sinaasappel.

   

   

  6stefan

  6. Stefan van Sprang**

  De avond begon met een chef van De Kersentuin en eindigde er ook mee. Stefan van Sprang sloot het diner groots af met zijn eigen krokant geblazen suiker met Scroppino, witte chocolade, groene thee en sorbet van Granny Smith. Alle gasten mochten de bol van suiker zelf kapot slaan met hun lepel, om de inhoud te kunnen proeven!

   

  Na het diner kon er nog heerlijk nagetafeld worden in de bar onder het genot van een lekkere kop koffie of een mooi glas wijn. Onze gasten bleven op ons prachtige landgoed overnachten en genoten de volgende ochtend van een heerlijk Champagne ontbijt. Het was een heerlijke avond waar we met veel plezier op terugkijken.

  Benieuwd geworden naar één van onze restaurants? Bekijk dan onze culinaire arrangementen en proef zelf wat onze chefs voor u in petto hebben! Ook kunt u een overnachting in één van onze Bilderberg hotels altijd combineren met een diner.

  Graag tot ziens in één van onze hotels en/of restaurants!

  Laat een reactie achter