Studenten vijf weken in praktijk bij Bilderberg

Samenwerking Rijn IJssel en Bilderberg in regio

  Hoe ziet het werken in een hotel eruit? Dat kunnen studenten van Rijn IJssel zelf ontdekken tijdens de ‘HIP’: een nieuw samenwerkingstraject van Rijn IJssel en vier Bilderberg Hotels in de regio. ‘HIP’ staat voor Hotel Interne Praktijk waarbij studenten vijf weken lang meedraaien op verschillende afdelingen van het hotel. 19 november start de eerste groep. Om de samenwerking te bekrachtigen tekenden Klaas Huizenga, interim-directeur Rijn IJssel Vakschool Wageningen en Els van Batum, directeur Personeel en Organisatie van Bilderberg 19 november een samenwerkingsovereenkomst.

  In totaal gaan zes groepen tweedejaarsstudenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca dit Hotel Interne Praktijktraject doen. Ze doen dat bij één van de vier hotels in de regio: Hotel De Bilderberg in Oosterbeek, Hotel Klein Zwitserland in Heelsum, Hotel Wolfheze en Hotel De Buunderkamp in Wolfheze. Zowel medewerkers van Bilderberg als docenten van Rijn IJssel begeleiden de studenten op deze stage.

  rijn-ijssel

  Aanleiding voor de samenwerking van Rijn IJssel en Bilderberg is dat beide partijen het belangrijk vinden dat studenten beroepsgericht onderwijs krijgen dat aansluit bij de actuele beroepspraktijk, toekomstgericht en –bestendig onderwijs. Onderwijs verzorgen samen mét en in het werkveld zorgt ervoor dat studenten zich ontwikkelen volgens de laatste inzichten van het beroep.

  Daarnaast is met dit HIP-traject meteen een oplossing gevonden voor het feit dat studenten dit jaar geen gebruik kunnen maken van het hotel van Rijn IJssel, aan de Marijkeweg 5 in Wageningen, dit vanwege de verbouwing van deze locatie. Met het HIP-traject bij Bilderberg kunnen studenten nu toch het hotelwezen in de praktijk ervaren.

  Wil jij ook een stage lopen bij Bilderberg? Dat kan! Ga naar werkenbijbilderberg.nl voor al onze vacatures.

  Laat een reactie achter