Tips voor het organiseren van uw jaarlijkse kerstborrel

Stappenplan voor het leukste uitje van het jaar

Het lijkt allemaal nog zo ver weg, de zomer moet zelfs nog beginnen. Maar voor u het weet is het alweer tijd voor de jaarlijkse kerstborrel. Heeft u er moeite mee om ieder jaar opnieuw iets unieks te organiseren? Met het onderstaande stappenplan wordt deze kerstborrel hét uitje van het jaar!

Het allerbelangrijkste is dat het nooit te vroeg is om na te denken over uw kerstborrel. U kunt er namelijk zeker van zijn, hoe ver weg 25 december dan ook lijkt, dat er al organisaties begonnen zijn met het plannen van hun eigen kerstborrel. Met deze tips gaan wij u helpen om het allerleukste uitje van het jaar te organiseren.

1. Prik een datum

Kerstmis is een van de drukste periodes van het jaar, waardoor agenda’s al snel vol komen te staan. Denk er dus over na of u uw kerstborrel rond Kerstmis geeft of dat u een kick-start maakt met een nieuwjaarsborrel. Vergeet hierbij niet dat u niet iedereen tevreden kunt stellen. Donderdag en vrijdag zijn de meeste populaire dagen voor een uitje, dus andere dagen in het begin van de week zouden goedkoper kunnen zijn. Wanneer u een datum heeft geprikt kunt u een ‘Save the date’ e-mail uitsturen naar uw personeel. Het is hierbij nog niet belangrijk dat u alle details al weet, maar wordt al het personeel tijdig geïnformeerd. Dit is ook de ideale gelegenheid om informatie op te vragen over eventuele dieetwensen of allergieën voor het samenstellen van hapjes en drankjes.

aanzicht VBBij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek kunt u dit jaar uw unieke kerst-/nieuwjaarsborrel organiseren. U ontvangt bij dit arrangement een glas bubbels en 2 uur diverse drankjes met borrelgarnituur voor €22,50 p.p. Uw borrel is te reserveren tussen 1 december 2016 en 15 januari 2017, vanaf 10 personen. 

2. Bepaal het budget

De grootte van uw budget is alles bepalend voor uw type uitje, van de hapjes en drankjes tot aan de entertainment en de keuze van de locatie. Denk na over hetgeen wat u aan de kerstborrel wilt besteden. Hoe eerder, hoe beter. Verdeel de begroting over hetgeen wat het meest belangrijk is voor uw medewerkers. Vergeet hierbij niet dat het een ‘Dankjewel’ is aan alle medewerkers. Het is een event voor hen en niet voor de bestuurders. Belangrijk hierbij is ook om wat geld als back-up te hebben, voor onverwachte kosten.

3. Bepaal het type borrel en de locatie

Er zijn veel diverse variaties als het gaat om het thema van uw borrel. Het hangt af van veel factoren zoals de locatie, het budget, het aantal medewerkers, dresscode en in hoeverre u zelf betrokken wilt worden bij het plannen en beheren van het evenement. Daarnaast moet u beslissen of u uw evenement overdag, ’s avonds of beide organiseert. Hoe eerder u de locatie boekt, hoe beter. Niet verrassend, gaan gewilde locaties altijd snel. Hoe vroeg u er ook denkt bij te zijn, iemand is u altijd voor!

4. Maak het uniek, kies een thema

Het thema is de drijfveer van uw kerstborrel en moet gedurende het hele evenement herkenbaar zijn. Kies bijvoorbeeld voor traditionele kerst, vintage, 60s of Winter Wonderland. Denk hierbij ook aan de hapjes en drankjes. Eten is een van de belangrijkste onderdelen van de avond en hiermee kunt u goed inspelen op het gekozen thema. Maar ook met drankjes is dit makkelijk te organiseren, ga bijvoorbeeld voor een uniek welkomstdrankje en amuse die direct indruk maakt.

5. Creëer sfeer, kies de juiste muziek en entertainment

Dansen op een kerstborrel is meestal een must en is de perfecte gelegenheid om u even uit de werksfeer te komen. Het hangt uiteraard af van de aard van uw medewerkers en hoe u wilt dat de avond eruit ziet. Maar de juiste muziek is de sleutel tot succes en bepaald mede of het een geslaagde borrel is of niet. Huur een DJ, band of stel zelf een Kerstmis CD samen om zeker te weten dat de muziek in orde is. Ook entertainment gedurende avond kan één van de dingen zijn waar uw medewerkers  nog lang over zullen napraten.

6. Organiseer ‘bedankt’ speeches en uitreikingen

Als u wilt dat uw kerstborrel dient als een bedankje naar alle medewerkers, moet u ervoor zorgen dat u dit op een leuke manier duidelijk maakt. Vraag de directeur of manager een korte ‘dank u’ toespraak te geven en reik (indien van toepassing) een aantal awards uit. Dit zorgt ervoor dat een aantal mensen erkend worden voor datgene wat ze verdienen.

7. Voeg net dat kleine beetje extra toe

Kleine dingen kunnen het verschil maken tijdens uw kerstborrel. U wilt natuurlijk dat uw evenement onvergetelijk is voor de juiste redenen. Is uw thema bijvoorbeeld Winter Wonderland, kleed dan de sanitaire voorzieningen leuk aan. Huur een fotograaf voor professionele foto’s en creëer zo herinneringen aan de borrel. Stel ook Goodiebags samen waar u medewerkers ultiem van kunnen genieten. Prop deze niet vol met flyers en folders, maar geef bijvoorbeeld chocola en wijn in het thema cadeau. \

kerstborrel organiserenHeeft u nog meer inspirerende ideeën nodig of wilt u uw Kerstborrel reserveren in één van de Bilderberg hotels? Bilderberg helpt u graag. Neem contact met ons op via business@bilderberg.nl of via 0317 632 266.

Graag tot ziens bij Bilderberg!

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter