Tom Lamers is Nederlands kampioen ‘Koude Klasse’

Chef de Partie van sterrenrestaurant De Kromme Dissel wint met zijn vis-schotel

  Afgelopen week heeft Tom Lamers, Chef de Partie van sterrenrestaurant De Kromme Dissel, de beste ‘koude schotel’ van Nederland bereid. Tijdens de HorecaEvenTT vakbeurs is Tom bij de discipline ‘koude schotel’ kampioen geworden met zijn vis-schotel.

  HorecaEvenTT is een jaarlijks terugkerende vakbeurs in de TT Hallen in Assen en werd gehouden op 9, 10 en 11 februari 2015. Tijdens dit evenement vindt de ‘EvenTT Culinair’ plaats waar verschillende kookwedstrijden aan bod komen.

  Tom Lamers, is bij de discipline ‘koude schotel’ kampioen geworden met zijn vis-schotel. De jury prees Tom om zijn frisse kleurrijke presentatie, originaliteit, afwerking van de gerechten en de moeilijkheidsgraad van zijn kookkunst. Tom is momenteel werkzaam in sterrenrestaurant De Kromme Dissel. Het restaurant van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland.

  Tom is geen onbekende in het wedstrijdkoken en heeft inmiddels een aantal mooie overwinningen op zijn naam mogen schrijven. Zo werd dit zijn zesde gouden nationale tomlamersmedaille. In 2012 werd hij Europees kampioen in Boedapest. Tijdens het WK in Korea eindigde hij als vierde in een deelnemersveld van 93. Eind vorig jaar werd Lamers, samen met het Koksgilde Nationaal Team tweede bij de ‘Culinary World Cup’ in Luxemburg.

  “Ik schrok van het niveau van de concurrentie en had dus gelijk door dat ik vandaag een flinke uitdaging had om mijn zesde gouden plak op een NK te veroveren. Ik heb keihard gewerkt voor deze titel en ben er super trots op!” Aldus Tom Lamers.

  Laat een reactie achter