Een gevoelige snaar

Maandelijkse blog van General Manager Joeri Nuyten

  Vorige maand was ik 12,5 jaar in dienst bij Bilderberg. Times flies when you’re having fun. Naast dat ik schandalig verwend ben door mijn collega’s kreeg ik een paar dagen ervoor wellicht nog wel het mooiste cadeau.

  Op zaterdag 1 oktober was ik 12,5 jaar in dienst en op 2 oktober hadden we een teambuildingdag. Deze dag hadden we cadeau gekregen vanwege de mooie resultaten van het eerste kwartaal. Ik ben van mening dat wanneer je iets organiseert voor je collega’s, iedereen dan ook in de gelegenheid moet zijn om er aan deel te nemen. We hadden daarom voor oktober gekozen, omdat eerder niet ging lukken in verband met de drukte in het hotel en vanwege de vakanties.

  De teambuildingsactiviteit was een soort hilarische zeskamp. Ik weet niet wanneer u voor het laatst aan zaklopen hebt gedaan? Voor mij was dat jaren geleden. Of voetballen terwijl je zelf vastzit in een hele grote opgeblazen bal… Als je hierin zit ben een soort van ballon op pootjes die niet heel stabiel is. En zodra er een andere ‘ballon op pootjes’ tegen je aan botst, rol jij een paar meter verder. En dat gaat heerlijk met alleen maar collega’s onder elkaar: gewoon lekker lomp en lekker hard. De blauwe plekken waren er ook naar, of kwamen die juist van de WipeOut? Ik weet het niet meer. Ik weet wel dat we ontzettend gelachen hebben, ook tijdens de borrel en barbecue erna. Toen ik later in een onbewaakt moment nog even iedereen eraan herinnerde dat we deze middag cadeau gekregen hadden vanwege de mooie resultaten in het eerste kwartaal en dat we gewoon zilver hadden gewonnen met de Dutch Hotel Award in juni (oftewel, je bent tweede van Nederland), dat we het hele jaar echt heel hard aan de weg getimmerd hebben en dat het resultaat er ook naar is en dat er echt hele mooie dingen aan gaan komen, was het even stil. Eén van de collega’s pakte de microfoon en sprak de mooie woorden: “En dat hebben we aan jou te danken”. Wauw. Die kwam echt even binnen.

  Ik heb hem later bedankt voor die woorden. Waarom kwam dit zo binnen? Omdat we eigenlijk nooit zo stilstaan bij alles wat er goed gaat. Het is, denk ik, menseigen om stil te staan bij zaken die minder goed gaan, dat we inzoomen op verbeterpunten en dat we ons richten op zaken die veranderd moeten worden. Maar stil staan bij zaken die goed gaan, doen we echt veel te weinig. Dat ene zinnetje, die acht woorden, waren écht even een wake up call. Want laten we eerlijk zijn, ikzelf ben ook niet altijd zo scheutig met complimenten. Laten we daar dus eens verandering in brengen, want tenslotte vinden we het allemaal fijn om een compliment te krijgen, toch?

  Joeri Nuyten is General Manager van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, gelegen in het Gelderse Heelsum. Het hotel heeft 71 hotelkamers, 10 vergaderruimtes, een zwembad met sauna, Turks stoombad en 2 whirlpools, een fitnessruimte, een bar, twee restaurants – waarvan één met een Michelinster – en een evenementenlocatie in het vlakbij gelegen Kasteel Doorwerth.

  Laat een reactie achter