Het wildseizoen is begonnen!

Tot het einde van het jaar genieten van culinaire wild creaties

  De dagen worden weer korter en het wordt kouder. In deze periode kunnen wildliefhebbers hun hart ophalen. Vandaag, 15 oktober, is de oorspronkelijke start het wildseizoen en duurt tot het einde van het jaar. Het seizoen voor wilde eend ging 15 augustus al van start. Wild zwijn en edelhert zijn zelfs al verkrijgbaar vanaf 1 augustus. Met het aanbod van haas en fazant vanaf 15 oktober begint het ‘traditionele wildseizoen’. In deze periode is de jacht op veel Nederlandse wildsoorten toegestaan.

  GeertJanenJilt-ORIGINALWild op tafel is een belevenis op zich, al hoeft de bereiding ervan niet eens zo ingewikkeld te zijn. Wild is geschikt voor verscheidene bereidingswijzen. Ook erg prettig: wild combineert met tal van smaken. Met noten en paddenstoelen. Met knapperig wintergroenten, frisse bladsla, volzoete knolselderij- en romige pastinaakpuree. Met friszoete cranberrycompôte, gestoofde vijgen en ook met oma’s appelmoes met een blaadje laurier. Serveer er een subtiele rode wijnsaus bij of juist een pittige kaassaus. Houd gedurende het wildseizoen dit blog in de gaten voor heerlijke wildrecepten!

   

  Culinair Wildarrangement

  herfstIn het najaar kunt u zich bij Bilderberg laten verrassen door de culinaire wildcreaties van onze Chefkoks. Een weekend ontspannen in een van de 17 Bilderberg hotels, op unieke locaties door Nederland.  Heerlijk wandelen door de natuur en lekker opwarmen met een kop warme choco bij de openhaard op de Veluwe of in het schilderachtige Limburgse heuvellandschap.
  Verblijf twee nachten inclusief Het Bilderberg Ontbijt in een van de geselecteerde hotels. De keukenbrigade verzorgt speciaal voor u een culinair viergangen wilddiner inclusief een wijnarrangement bestaande uit drie glazen. Klik hier voor meer informatie.

  Uittip: Wild spotten op de Veluwe

  De wroetsporen van een wild zwijn herkennen. De pootafdruk van een edelhert ontdekken. Ooggetuige zijn van een havik in glijvlucht. Met een beetje geluk en de goed getrainde ogen van een gids geeft het bos veel van z’n geheimen prijs. Met nog meer geluk vang je een hert, ree, vos of das in je verrekijker. De meeste kans op een wildontmoeting met deze Veluwe-bewoners heb je ’s morgens vroeg of juist tegen de schemering.
  De Veluwe biedt verschillende mogelijkheden, bekijk hier wat er de komende tijd te doen is.

  Naar het Culinair Wildarrangement

   

  Laat een reactie achter