Hotel De Bilderberg ondergaat grote renovatie

Werken en ontspannen in een huiselijke en inspirerende sfeer in Hotel De Bilderberg

  Prinsheerlijk vergaderen. Het is een term die ooit ontstaan is bij Hotel De Bilderberg, het hotel dat door prins Bernard werd uitverkoren als basis voor een internationale conferentie. Nog steeds is De Bilderberg in Oosterbeek de plek om te verblijven, zakelijk of recreatief. Het statige hotel ademt geschiedenis, is prachtig gelegen in de Veluwse bossen en biedt haar gasten persoonlijke aandacht en de keuze uit goed eten en drinken. De Bilderberg heeft bovendien een prachtig conferentiecentrum, met volledig vernieuwde, inspirerende zalen. Het nieuwe bijeenkomen begint bij de Bilderberg.

   

  Wie in Hotel De Bilderberg de statige trap afdaalt naar het volledig vernieuwde meeting centre, komt op een plek terecht waar een warme sfeer en techniek feilloos samengaan. Grote fotowanden voeren de gast mee naar beroemde gebouwen van over de hele wereld. Denk aan de Oval Office, de Parijse Opera en de Sint Pieterskerk. Alle deelnemende landen aan de eerste Bilderberg conferentie zijn zo in beeld gevat. Tussen de conferentieruimtes in zijn huiselijke plekken gesitueerd die het mogelijk maken om even tot rust te komen in een heerlijke fauteuil of je met een klein groepje af te zonderen. De koffieruimte doet denken aan een trendy coffeeshop. Via de openslaande deuren van de zalen wandelt de gast zo de omringende bossen in. Diezelfde bossen zorgen voor een inspirerende en groene omgeving waarin het prettig samenkomen is, voor welke gelegenheid dan ook.                                                                                                                       

  Van landgoed naar hotel

  Hotel De Bilderberg heeft een rijke historie. Van oorsprong is het terrein een landgoed dat in handen is van verschillende voorname families. In 1922 wordt het landgoed verkocht aan de gemeente Renkum die het op haar beurt weer doorverkoopt aan NV De Tafelberg. Het bedrijf verandert de villa die op het landgoed staat in een hotel en bouwt een vleugel aan. Op 20 mei 1926 wordt het nieuwe hotel geopend. Het wordt veel bezocht door mensen uit de Randstad en is dan al een geliefde accommodatie voor evenementen. In 1933 wordt opnieuw uitgebreid en ontwerpen architecten een nieuwe uitbouw en een groot terras. In mei 1940 volgt een derde uitbreiding, die echter niet uitgebreid gevierd zal worden. Een dag later wordt het hotel door Duitse troepen bezet. De gehele oorlogsperiode gebruiken de Duitsers het hotel, het wordt zelfs tijdelijk bewoond door zwangere vrouwen die het gebombardeerde Ruhrgebied hebben ontvlucht. Pas in 1946 wordt De Bilderberg weer als hotel in gebruik genomen.

  Bilderberg en de royals

  Niet alleen het publiek valt voor de charmes van Hotel De Bilderberg, ook de Nederlandse koninklijke familie is gecharmeerd. Als in 1946 prinses Wilhelmina in Arnhem de ridderslag ontvangt van haar dochter Juliana, wordt dat heuglijke feit gevierd met een Riddermaaltijd in De Bilderberg. Koningin Wilhelmina complementeert eigenaar en eigenaresse Ogterop na afloop met hun prachtige hotel. Dat het hotel ook op Prins Bernard indruk maakte, blijkt uit het feit dat hij voorstelde om de beroemde Bilderberg Conferentie in 1952 in het hotel te houden.

  De Bilderbergconferentie

  In 1954 vindt in De Bilderberg van 29 tot 31 mei een internationale conferentie plaats. De anticommunistische houding van de Verenigde Staten doet veel landen vrezen voor een derde wereldoorlog en de conferentie moet de verslechterde relatie tussen de Verenigde Staten en Europa verbeteren. De conferentie wordt voorgezeten door prins Bernard. De keuze voor een locatie valt na een voorstel van de prins op De Bilderberg vanwege de standing en de sfeer van het hotel, en de besloten ligging. De gasten van de Bilderberg Conferentie waren en zijn nog steeds topfiguren uit de zakenwereld en de politiek en toegang is alleen mogelijk op uitnodiging. De bevindingen van de conferentie zijn vertrouwelijk en worden niet naar buiten gebracht. Hoewel de Bilderberg Conferentie niet langer in Oosterbeek wordt gehouden, draagt hij nog steeds de naam van de eerste locatie.

  De Bilderberg Hotelgroep

  Als in 1972 de laatste Ogterop afscheid neemt van het hotel, komt het hotel tijdelijk in handen van de gemeente. Drie jaar later wordt het hotel opgeknapt en uitgebreid door een nieuwe eigenaar, C. Konijnenburg, eigenaar van verschillende hotels waaronder De Buunderkamp en Klein Zwitserland. Met de aankoop van het iconische hotel De Bilderberg, wordt de groep hotels omgedoopt tot de Bilderberg Hotelgroep. De Bilderberg Hotelgroep wordt in 1984 door Konijnenburg verkocht aan een Britse hotelgroep Queens Moat Houses. Anno 2015 behoort Hotel De Bilderberg tot een groep van 18 hotels die nog steeds onder Bilderberg vallen. Bilderberg staat voor heritage, bijzondere locaties, goed eten en drinken en veel persoonlijke aandacht.

  Sfeerbepalend lichtsysteem

  Dat Bilderberg weet wat gasten nodig hebben, blijkt mede uit de technische snufjes die tijdens de renovatie van De Bilderberg zijn toegepast in de conferentiezalen. Elektronische schermen in de gangen verwijzen naar de juiste zalen of kunnen gebruikt worden om bedrijfslogo’s en –filmpjes op te vertonen. Iedere ruimte is voorzien van individuele airco en ingebouwde Bose geluidsinstallatie. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een innovatief sfeerbepalend lichtsysteem van Philips. Door lichtintensiteit en de lichtkleur aan te passen wordt de stemming in de zaal beïnvloed, met bijvoorbeeld de standen ‘energie’, ‘concentratie’ en ‘rust’. Zandlopers herinneren aan het acht-minuten spreekrecht dat tijdens de Bilderberg Conferentie gebruikt wordt. Ze functioneren niet alleen als knipoog naar het verleden, maar kunnen ook dienen als hulp om zo effectief mogelijk te vergaderen.

  Volledige transformatie

  Niet alleen alle meeting ruimtes hebben een renovatie ondergaan, ook het restaurant, de lobby, bar en de fitness worden volledig vernieuwd. In de lounge verdeelt een wand met daarin een open haard de ruimte in twee sfeervolle ruimten. Aan de ene kant vindt de gast een relaxgedeelte met comfortabele banken en aan de andere kant een bar en hoge zitgelegenheid. Een plek waar zowel de zakelijke als de recreatieve gasten graag zullen komen, of dat nu voor een borrel of voor het lezen van een boek onder het genot van een glas wijn is. Met deze volledige transformatie zet Hotel De Bilderberg een nieuwe standaard voor alle soorten bijeenkomsten, waarbij niet alleen de ruimte maar ook het doel van de bijeenkomst wordt gefaciliteerd. Bijeenkomsten vinden plaats in een sfeer van huiselijkheid en beleving, die perfect aansluit op de persoonlijke aandacht die met het DNA van de Bilderberg hotels verweven is.

  Huiselijke sfeer

  Hotel De Bilderberg is populair als conferentiehotel, maar ook recreatieve gasten weten het statige doch huiselijke hotel te vinden. De prachtige omgeving, de rijke geschiedenis die het hotel ademt, de luxe faciliteiten en de befaamde Trattoria Artusi maken het een geliefde plek voor een (korte) vakantie. Dankzij de volledig gefaciliteerde gym en de rustige ligging, logeren regelmatig prominente sportploegen in het hotel.

   

  Laat een reactie achter