Bewonder de indrukwekkende tentoonstelling Van Gogh & Co

In het Van Gogh jaar ziet u een unieke tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum

  Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met 91 schilderijen en ruim 180 tekeningen van één van de beroemdste kunstenaars ter wereld bent u verzekerd van een indrukwekkende dag uit. Speciaal voor het Vincent van Gogh jaar 2015, zal een unieke gallerij te zien zijn in het museum. De expositie vertelt het verhaal van zijn leven en werk als kunstenaar zien van zijn beginjaren tot zijn vroegtijdige eind.

  Van Gogh jaar 2015

  In het Van Gogh-jaar 2015, met als thema ‘125 jaar inspiratie’, presenteert het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Van Gogh & Co van 25 april tot en met 27 september 2015. Stillevens, landschappen, natuurmotieven, stadsgezichten en portretten van Vincent van Gogh worden vergeleken met werken van tijdgenoten met dezelfde genres. Er zijn meer dan 50 schilderijen en tekeningen van Van Gogh te zien en een veelvoud aan werken van andere kunstenaars als François Bonvin, Floris Verster, Odilon Redon, Henri Fantin-Latour, Paul Gabriël, Paul Cézanne, Adolphe Monticelli en Claude Monet.

  vangogh1Over Van Gogh

  Van Gogh was een Nederlandse kunstschilder. Hij wordt tegenwoordig gezien als één van de grootste schilders van de 19e eeuw. Op 27-jarige leeftijd besloot hij te gaan doen waar hij wereldwijd beroemd mee werd: kunstenaar worden. In slechts tien jaar (van 1880-1890) maakte hij meer dan 900 schilderijen en 1100 werken op papier. Tijdens zijn leven werd er, zo ver bekend, maar 1 schilderij verkocht.

  Van Gogh arrangement

  Ter ere van het Van Gogh jaar heeft Bilderberg een uniek arrangement samengesteld. Bezoek de prachtige tentoonstelling Van Gogh & Co in het Kröller-Müller Museum en combineer uw bezoek met een verblijf in een van de dichtbijgelegen Bilderberg hotels. Verblijf met het Van Gogh arrangement inclusief ontbijt, driegangendiner, fietshuur, fietsroutes en natuurlijk entree tot de Van Gogh tentoonstelling, als ook entree tot het Nationale Park De Hoge Veluwe. Lees hier meer.

  Van Gogh Bordvan_gogh_bord.png__1044x660_q85_crop_subsampling-2

  Het unieke bord in de vorm van een schilderspalet heeft een bijzondere achtergrond. Uit de historie blijkt dat de heer Boch en Vincent van Gogh destijds bekenden van elkaar waren. Vincent van Gogh heeft zelfs een schilderij gemaakt van mevrouw Boch. Beide heren correspondeerden ook geregeld met elkaar waarvan 1 brief in het museum van Villeroy en Boch hangt. Mede door deze connectie en het feit dat Bilderberg in het heden banden heeft met Villeroy en Boch, werd deze samenwerking een feit. De gekozen afbeelding heet officieel ‘Café Place du Forum’. Aardige bijkomstigheid: het bord heeft een zogenaamde ‘chipgarantie’, wat betekent dat u het gewoon in de vaatwasser kunt doen.

  bbbbGeniet van een uniek samengesteld arrangement speciaal voor het Van Gogh jaar. Bezoek de prachtige tentoonstelling Van Gogh & Co in het Kröller-Müller Museum en combineer uw bezoek met een verblijf in een van de dichtbijgelegen Bilderberg hotels.

  Meer informatie en reserveren

  Laat een reactie achter