Bilderberg Garden Hotel winnaar verkiezing beste Bilderburger

  De winnende Bilderburger

  Zoals het Waldorf Astoria in New York de Waldorf Salad heeft, en het Raffles hotel in Singapore de Singapore Sling, heeft Bilderberg nu dé Bilderburger. Tien finalisten gingen tijdens een ‘live cooking-finale’ de strijd aan om dé perfecte Bilderburger te bereiden en te presenteren aan de vakjury. Chef-Kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam maakte de winnende Bilderburger, die binnenkort op de menukaart prijkt van alle Bilderberg hotels.

  De tweede plaats was voor Vincent van Keulen, Chef de parti bij Michelin sterrenrestaurant De Kromme Dissel. Plaats drie werd toegekend aan Rob van Giessen, Sous Chef bij het Bilderberg Europa Hotel.

  SVH Meesterkok Angélique Schmeinck namens de vakjury: “De tien finalisten hebben zich zeer origineel geuit. De burgers varieerden van bourgondisch tot sterrenburgers. Je proefde echt het plezier van de medewerkers om de beste burger van Bilderberg te maken. Michel presenteerde een gegrilde runderhamburger op een getoaste sandwichbol, met een crème van truffel, little gem sla, een compote van rode ui, gebrande groene asperges en gebakken spek dat oversmolten was met Old Amsterdam kaas. Daarbij serveerde hij huisgemaakte aardappel wedges met tijm en mayonaise. Zijn burger kenmerkt zich door een uitstekende mix van smaken en structuren; een perfecte balans tussen hard, zacht, romig, zuur, zoet en bitter. Daarnaast heeft Michel geen ingewikkelde ingrediënten gebruikt en is de burger goed te bereiden in alle hotels, een van de criteria van de verkiezing. Zijn Bilderburger belooft een icoon te worden op het menu van elk Bilderberg hotel.”

  Alle medewerkers van Bilderberg, van keuken tot housekeeping en receptie, konden meedoen aan de interne Bilderburger verkiezing. Uit alle inzendingen werden tien finalisten geselecteerd, die tijdens de live cooking finale bij Bilderberg Hotel De Klepperman streden om eeuwige roem én een weekend voor twee personen naar Hamburg.

  De jury en de winnaars

  De vakjury bestond uit SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, Chef-Kok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel, SVH Meesterkok Marc van Gulick van Bilderberg Landgoed Lauswolt, directeur van Nice to Meat Mikel Pouw, Operationeel Directeur Peter Ingels en Purchasing Manager Bing Váhl.

  Bijzonder was dat de jury ter plaatse besloot een aanmoedigingsprijs uit te reiken. Deze ging naar Jolanda Hoeve, Personeelsfunctionaris bij Bilderberg. De jury was vol lof over haar ‘zomerburger’ en zou graag zien dat ook deze zo nu en dan op de kaart komt te staan.

  Laat een reactie achter