Buiten is het koud en ziet het nog wit van de sneeuw. Het ideale moment om met de verwarming aan binnen te zitten en te genieten van heerlijke sneeuwcakejes. Daarom hieronder een recept om vandaag lekker mee aan de slag te gaan!
Ingrediënten (voor 12 stuks)
189 g boter
150 g suiker
2 eieren
Paar druppeltjes citroensap
175 g bloem
2 theelepels bakpoeder
150 g poedersuiker
3 eetlepels kokend water
Muffinbakblik of 12 losse vormpjes
Zo maak je de sneeuwcakejes
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Vet de vormpjes in of bekleed ze met papieren bakjes. Klop boter en suiker met een mixer tot een witte massa. Houd de mixer aan en voeg de eieren toe. Druppel er wat citroensap bij. Schep de bloem luchtig door het beslag en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laar ze even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Roer voor het glazuur de poedersuiker en de eetlepels kokend water tot een glad papje en bestrijk de cakejes hiermee. Laat even opstijven en geniet van de heerlijke sneeuwcakejes!
Met vriendelijke groet,
Bilderberg
Bron: De Clercq, S. Snufje zout & snufje geluk. [2009]