Top manager HJ Heinz Company verkozen tot Young Captain 2012

  Young Captain Hein Schumacher en Jan Kees de Jager

  Hein Schumacher, President Greater China bij HJ Heinz Company (Heinz,) is de winnaar van de Young Captain Award 2012, de jaarlijkse erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven. Schumacher ontving op 20 november de bijbehorende bokaal uit handen van voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager tijdens de feestelijke finalebijeenkomst op Paleis Het Loo.

  De Young Captain Award wordt jaarlijks toegekend aan een business leider die in een vroege fase van zijn of haar carrière al een grote invloed op de eigen onderneming heeft en getuigt van een visie op economisch en maatschappelijk vlak. De finalisten zijn de Captains of Industry van morgen. Schumacher werd verkozen boven twee andere jonge zwaargewichten uit het bedrijfsleven: Berte Simons, Directeur Unit Mining and Heavy Industry bij Royal HaskoningDHV, en Maurice Unck, Directeur Onderhoud & Service van NS-dochter NedTrain.

  De 41-jarige Schumacher viel bij de jury op door zijn zeer brede kijk op de wereld, mede ingegeven door een internationale carrière in de wereld van Fast Moving Consumer Goods. Juryvoorzitter Maxime Verhagen: “Hein heeft een duidelijke visie op de ontwikkelingen van Heinz in China, begrijpt wat voor rol een voedingsbedrijf kan spelen op deze miljardenmarkt en neemt ook initiatieven om dat aan zijn consumenten en regionale autoriteiten te tonen.”

  Hein Schumacher heeft, in de 17 maanden dat hij actief is in zijn huidige functie, onder andere de succesvolle integratie van Foodstar (een acquisitie van Heinz in China) in Heinz geleid en snelle groei gerealiseerd. Ook heeft hij verschillende duurzaamheid projecten in China verder ontwikkeld. Afgelopen jaar stelde Schumacher kwaliteit en voedselveiligheid als prioriteit. Hiervoor kreeg hij diverse externe en interne onderscheidingen.

  Schumacher begon zijn carrière bij Unilever waar hij verschillende financiële functies bekleedde. Voor zijn aantreden bij Heinz werkte hij bij Koninklijke Ahold waar hij actief was in Finance en M&A voor Azië en Latijns Amerika. Binnen het Heinz concern was hij o.a. Chief Financial Officer voor de Europese activiteiten en Chief Strategy Officer voor Heinz wereldwijd.

  Voormalig CEO van Shell Jeroen van der Veer hield een voordracht voorafgaand aan de uitreiking in de aanwezigheid van een kleine 200 man uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

  De winnaar van 2011, Roy Jakobs President & CEO Philips Middle East and Turkey, draagt de titel over na een enerverend jaar als Young Captain. Hein Schumacher ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om zijn persoonlijke en professionele ontwikkelingen verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast alle drie toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.

  Laat een reactie achter