Maak de lekkerste Taai Taai zelf

  Het Sinterklaasfeest staat weer voor de deur. Dit weekend zal de Sint al verschillende huizen bezoeken en vele gespannen kinderen blij maken. Om (samen met de kinderen) de spanning te doorbreken en te genieten van lekkernij, hebben we een heerlijk recept voor u uitgezocht. Ideaal om in de middag nog even samen te bereiden, voordat de pakjesavond gaat beginnen.

  IngrediëntenTaaiTaai
  170 g honing
  25 g schenkstroop
  1,5 g zout
  2 g bakpoeder
  10 g kaneelpoeder
  4 g anijspoeder
  3 g nootmuskaat
  2 g kruidnagelpoeder
  250 g bloem
  1 eidooier (om mee te strijken)

  Het maken van het deeg
  Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de honing, schenkstroop en zout in een pannetje en verwarm tot ongeveer 50 graden. Zeef de rest van de ingrediënten door elkaar en doe alles in een kom. Roer dit goed door elkaar en kneed dit 20 minuten tot het een glad en egaal deeg is. Het mooiste is het als het deeg nu een dag in de koelkast kan opstijven.

  Het maken van de poppen
  Rol het deeg uit tot een plak van 3 cm dik. Snijd hier de vorm uit van een pop of iets anders leuks. Leg het op een bakplaat waar bakpapier op ligt en bestrijk het met eidooier. Neem een scherp mesje en snijd hier en daar wat kleine ondiepe sneedjes in het deeg. Schuif de bakplaat in de oven en bak de taai taai ongeveer 20 à 25 minuten.

  Bilderberg wenst u een gezellige pakjesavond toe.

  Met vriendelijke groet,
  Bilderberg

  Bron: Brugman, R. Wie zoet is krijgt lekkers, de lekkerste Sinterklaasrecepten. [2010]

  Laat een reactie achter