Hotel De Keizerskroon heeft beste Barista van Bilderberg

  V.l.n.r.: Dries van der Vossen (CEO Bilderberg), Bastiaan Besaris (Winnaar ‘Barista of the Year’ competitie) en Frans Saelman (General Manager D.E. Professional Nederland).

  V.l.n.r.: Dries van der Vossen (CEO Bilderberg), Bastiaan Besaris (Winnaar ‘Barista of the Year’ competitie) en Frans Saelman (General Manager Douwe Egberts Professional Nederland).

  Als finalestuk op de samenwerking tussen Bilderberg en Douwe Egberts is met de ‘Barista competitie’ de beste barista van Bilderberg gekozen. De barista’s van alle 19 Bilderberg hotels gingen de strijd aan door hun koffie, kennis, kunde en passie te tonen aan een vakjury. Barista Bastiaan Besaris van Bilderberg Hotel de Keizerskroon uit Apeldoorn overtuigde met zijn optreden en werd uitgeroepen tot winnaar. De tweede plaats was voor Ruud Oligschläger van Bilderberg Kasteel Vaalsbroek uit Vaals. Plaats drie werd toegekend aan Ralph Meinen van Bilderberg Hotel De Bovenste Molen uit Venlo.

  Alle barista’s zijn vooraf getraind door Jeroen Veldkamp, tweevoudig Nederlands baristakampioen. Hij leerde niet alleen wat nodig is om de perfecte kop koffie te kunnen serveren, maar daagde iedereen ook uit op creatief gebied alles uit de kast te halen. De beoordeling van de jury was gebaseerd op techniek, presentatie en smaak van drie verschillende koffies: een espresso, een cappuccino en een potentiële ‘Bilderberg Koffie’. In de puntentelling werden ook de scores van verschillende mystery bezoeken meegenomen.

  Dé Bilderberg Koffie
  Naast de prijs, een Senseo Sarista machine van Douwe Egberts, zal Bastiaan Besaris ook betrokken worden bij de ontwikkeling van dé ‘Bilderberg Koffie’. Tevens zal hij, op uitnodiging van Radbout Bergevoet, initiator van de Koffie Top100, plaatsnemen in het panel dat de ranglijst van de honderd beste koffiezaken van Nederland samenstelt.

  Vakjury
  De vakjury bestond uit Jeroen Veldkamp (tweevoudig Nederlands baristakampioen), Marco Woudstra (Manager Douwe Egberts Horeca), Radbout Bergevoet (Misset Horeca), Mikael Ekman (Cocktail & Cocktail oprichter en koffiereceptuur specialist) en Peter Ingels (Bilderberg Operationeel Directeur).

  Laat een reactie achter