Vergroening wagenpark nieuwe stap in MVO-beleid Bilderberg

  Met de keuze voor een milieuvriendelijker en duurzamer wagenpark heeft Bilderberg een nieuwe stap gezet in haar inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor de uitvoering van het ‘vergroeningsproject’ is een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met ROI Fleet (onderdeel van de ROI Groep) dat het beheer van het wagenpark van Bilderberg overneemt. De overeenkomst werd vandaag officieel ondertekend bij Hotel De Bilderberg in Oosterbeek en bekrachtigd met de levering van de eerste acht groene auto’s voor de sales medewerkers van Bilderberg.

  ROI heeft de leaseregeling van Bilderberg onder de loep genomen en aangepast aan de huidige normen voor bijvoorbeeld de reductie van de CO2-uitstoot. Tevens is een nieuwe aanbesteding gedaan waaruit Leaseplan en Athlon als de twee leasemaatschappijen zijn benoemd. Op advies van ROI heeft Bilderberg aansluitend besloten de huidige sales auto’s te vervangen door kleinere en voordeligere Volkswagens Polo BlueMotion.

  Bewust Bilderberg
  Algemeen Directeur Dries van der Vossen van Bilderberg: “Verantwoord eten en drinken, goed omgaan met de fraaie omgeving van onze hotels en ook energie- en waterbesparing zitten al jaren in de kern van onze business. We willen echter onderscheidend zijn: méér doen dan wet- en regelgeving van ons verlangt. Dat heeft geleid tot het Bewust Bilderberg beleid dat van toepassing is op een groot aantal facetten, waaronder nu ook de vergroening van het wagenpark. Het gemiddelde verbruik van de nieuwe auto’s is 1 liter op 30 km en de CO2-uitstoot bedraagt slechts 87 gram/km. Daarmee is de uitstoot een van de laagste voor een auto met benzine- of dieselmotor in Europa.”

  Bewust Bilderberg is gebaseerd op de richtlijnen ISO 26000, duurzaam inkopen van de Nederlandse overheid en wensen van klanten, gasten en medewerkers. Meer informatie over het MVO beleid van Bilderberg: www.bilderberg.nl/bewust.

  Laat een reactie achter