Vannacht is klok een uur terug gezet en heb je een uurtje langer kunnen slapen.
Ook de temperaturen zullen vanaf nu weer flink gaan dalen. Een lekkere soep tegen de kou helpt altijd, lees hier het recept van Chef-Kok Kees Mellink van Bilderberg Grand Hotel Wientjes.
De Zwolse mosterdsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
Groentebouillon 4 dl.
Room 2 dl.
Volle melk 2 dl.
Grove Zwolse mosterd
Voor de bouillon is er een keuze uit het zelf opzetten van diverse groenten met 5 dl water, of het gebruiken van een blokje. Uiteraard is zelf maken leuker, gezonder en als het goed is vooral lekkerder. Vervolgens de room en de melk toevoegen. De room kan voor een minder volle soep ook vervangen worden door melk. Mosterd is een smaak die heel persoonlijk is maar een goede eetlepel per persoon is een veilig gemiddelde. Het geheel 10 minuten op laag vuur laten doortrekken en dan op smaak brengen met wat zout en peper. De smaak van de mosterd zal langzaam door de soep trekken, daarom is het ook aan te raden de soep de dag voor opdienen te maken.
Enkele serveertips zijn:
Het toevoegen van geraspte zure appel en uitgebakken spekjes.
Het toevoegen van geraspte oude kaas en vers gehakte dragon.
Eetsmakelijk!