Een keer iets speciaals op tafel? Ter inspratie een heerlijk recept afkomstig uit de keuken van restaurant De Heeren van Harinxma (Bilderberg Landgoed Lauswolt).
Bietjes risotto
30 gram Gesnipperde sjalot
125 gram Risotto
225 gram gevogelte bouillon
Olijfolie
Zout
150 gram gekookte bieten brunoise
150 gram granny smith appel brunoise
1 liter bietensap
Werkwijze:
De sjalot aanzetten in een brede pan en langzaam garen dan risotto toevoegen en even meestoven. Het vocht warm toevoegen en laten koken, dan zout toevoegen. Afdekken met papier en aluminiumfolie en garen in een oven op 160°Celsius voor 16 min. Wanneer klaar even met een vork doorroeren. De bietensap inkoken tot stroop. De rijst mengen met de appel en rode biet tot mooie risotto, ongeveer een theelepel met bietensiroop erin doen om de risotto mooi van kleur te krijgen.
Kruidensla
20 gram frisee sla
10 gram dragon
10 grambieslook
10 gram kervel
10 gram bietenblad (klein)
Werkwijze:
De frisee sla fijn plukken en vermengen met de geplukte kruiden, aanmaken met een beetje olijfolie
Verder:
160 gram schoongemaakte gerookte makreel
Gehakte pistache
Eet smakelijk!