Recept: Gerookte makreel met bietjes risotto, kruidensla en pistache

    Een keer iets speciaals op tafel? Ter inspratie een heerlijk recept afkomstig uit de keuken van restaurant De Heeren van Harinxma (Bilderberg Landgoed Lauswolt).

    Bietjes risottoImage
    30 gram Gesnipperde sjalot
    125 gram Risotto
    225 gram gevogelte bouillon
    Olijfolie
    Zout
    150 gram gekookte bieten brunoise
    150 gram granny smith appel brunoise
    1 liter bietensap

    Werkwijze:
    De sjalot aanzetten in een brede pan en langzaam garen dan risotto toevoegen en even meestoven. Het vocht warm toevoegen en laten koken, dan zout toevoegen. Afdekken met papier en aluminiumfolie en garen in een oven op 160°Celsius voor 16 min. Wanneer klaar even met een vork doorroeren. De bietensap inkoken tot stroop. De rijst mengen met de appel en rode biet tot mooie risotto, ongeveer een theelepel met bietensiroop erin doen om de risotto mooi van kleur te krijgen.

    Kruidensla
    20 gram frisee sla
    10 gram dragon
    10 grambieslook
    10 gram kervel
    10 gram bietenblad (klein)

    Werkwijze:
    De frisee sla fijn plukken en vermengen met de geplukte kruiden, aanmaken met een beetje olijfolie

    Verder:
    160 gram schoongemaakte gerookte makreel
    Gehakte pistache

    Eet smakelijk!

    Laat een reactie achter