Tips voor het vinden van de beste trouwfotograaf!

  Wanneer je op zoek gaat naar een bruidsfotograaf, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Welke, lees je in deze blog.

  Tip 1
  Kies altijd voor iemand die thuis is in het maken van bruidsreportages en niet zomaar voor een fotostudio die willekeurige fotoreportages maakt. Ieder zijn specialisme, en bruidsfotografie is echt een vak apart.

  Tip 2
  Een bruidsfotograaf weet precies welke momenten hij vast moet leggen, kent de mooie fotolocaties in de buurt, weet als geen ander hoe hij de jurk het mooiste uit laat komen op de foto, weet om te gaan met verschillende weersomstandigheden en last-but-not-least, hij weet jullie op je gemak te stellen, met als resultaat mooie en ontspannen foto’s.

  Tip 3
  Het behoeft eigenlijk geen toelichting dat een professionele bruidsfotograaf ook de voorkeur geniet boven een goede vriend of familielid die aanbiedt om de foto’s te maken. Ook al bespaart dit kosten en zien zijn/haar vakantiefoto’s er altijd schitterend uit, bedenk wat er allemaal mis kan gaan. Denk aan technische problemen met de camera of allemaal onscherpe foto’s vanwege een foutje door de zenuwen. Vooral op de dagen dat het weer slecht is of de zon te fel schijnt gaan de amateur fotografen volledig de mist in, terwijl dat voor de vakfotograaf geen enkel probleem hoeft te zijn door zijn ervaring en professionele apparatuur.

  Tip 4
  Jullie trouwdag is een eenmalige gebeurtenis, er is geen mogelijkheid tot herkansen, hierdoor zijn jullie trouwfoto’s onbetaalbaar.

  Tip 5
  Huwelijksfotografen hebben ook altijd een plan B – locatie mocht het slecht weer zijn op jullie dag, we leven ten slotte in Nederland. Regen en wind zijn funest voor de trouwfoto’s. Je kunt je hier iets bij voorstellen; bruidsjurken die alle kanten op geblazen worden, kapsels die instorten. Dan maar liever binnen.

  Tip 6
  Foto’s maken op locatie kost tijd, reken hier minimaal anderhalf uur voor en houd ook rekening met de reistijd. Het is absoluut vervelend als jullie daardoor te laat in het stadhuis of op jullie eigen receptie komen. Daarnaast is het vervelend om je opgejaagd te voelen tijdens het maken van de huwelijksfoto’s, dit komt het eindresultaat niet ten goede.

  Wanneer je op internet rondneust zul je zien dat er veel fotografen zijn die gespecialiseerd zijn in het maken van trouwreportages. Hoe kies je uit het grote aanbod, juist die trouwfotograaf die bij jullie past?

  Tip 7
  Begin in ieder geval op tijd met zoeken, zodat je genoeg voorbereidingstijd hebt. Vraag rond bij familie en vrienden of zij goede ervaringen hebben met fotografen, lees bruidsmagazines

  en kijk rond op internet voor adressen van trouwfotografen. Als je een paar adressen verzameld hebt, maak dan afspraken om kennis te maken en voorbeeldalbums te bekijken. Spreekt de stijl van de trouwfotograaf jullie aan? Of beheerst de fotograaf meerdere stijlen waaruit jullie kunnen kiezen? Het werk dat hij of zij jullie kan laten zien moet jullie zoveel vertrouwen geven dat je daar op de huwelijksdag absoluut niet over hoeft in te zitten.

  Tip 8
  En klikt het tussen jullie en de fotograaf? Dit laatste is zeker niet onbelangrijk, want de trouwfotograaf zal een groot gedeelte van de dag bij jullie zijn en een goede sfeer is erg belangrijk voor een ontspannen trouwreportage.

  Tip 9
  Als jullie een fotograaf gekozen hebben is het belangrijk dat jullie goede afspraken maken over wat jullie willen. Spreek duidelijk door welke momenten en personen je absoluut op de foto wilt hebben.

  Tip 10
  Wil je vooral het verhaal van de dag gefotografeerd hebben of vooral sfeerfoto’s en close-ups van details? Willen jullie een aparte fotoreportage zonder gasten erbij op een speciale locatie? En zo ja, welke locatie past bij jullie? En wat is het plan B mocht het slecht weer zijn? Spreek ook het tijdsschema goed door, inclusief de verschillende locaties waar jullie de dag zullen doorbrengen. De trouwfotograaf kan zich dan goed voorbereiden.

  Tip 11
  Willen jullie ook foto’s van de receptie en het feest? Spreek dit dan ook duidelijk af want dit is over het algemeen niet gebruikelijk. Een trouwfotograaf is in principe aanwezig vanaf het aankleden van de bruid tot en met het aansnijden van de taart en uiteraard alles daar tussenin.

  Tip 12
  Wat ook belangrijk is om te bespreken is het fotoalbum, de mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Wat willen jullie qua stijl, kleuren van de foto’s, bewerkingen, collages, aantal foto’s etc. En hoe zit het met de nabestellingen? Er zijn trouwfotografen die de complete fotobestanden aanleveren, maar de meeste vakfotografen zullen dit niet zo snel doen. De kans bestaat dan namelijk dat professionele foto’s op een amateuristische wijze afgedrukt worden waardoor de kwaliteit ervan verloren gaat.

  Tip 13
  De prijs van een trouwreportage is uiteraard afhankelijk van jullie keuzes (hoe uitgebreider en exclusiever, hoe duurder), maar reken op een bedrag tussen de € 750 en € 2500.

   

  Wedding blog

  MooiBelicht Trouwreportages is gespecialiseerd in het maken van fotodocumentaires op jullie trouwdag. Alle mooie, bijzondere en onverwachte momenten zullen creatief worden vastgelegd om jullie trouwdag echt nooit meer te vergeten. MooiBelicht is zelfs uitgeroepen tot trouwfotograaf van het jaar door de Nederlandse Trouwbranche Organisatie (NTBO). Kijk hier voor meer informatie en voorbeelden.

  Laat een reactie achter