Erop uit in de Randstad

Verschillende festivals in Amsterdam, Scheveningen en Rotterdam

  Het is winter. Op de bank bij de open haard een boek lezen, met een kopje thee of warme chocolademelk met slagroom erbij, is een heerlijke manier om de dag door te brengen. Maar het is ook leuk om een dagje of meerdere dagen weg te gaan in eigen land. Hoe koud het ook is, de sfeervolle lichtjes op het Amsterdam Light Festival, de prachtige ijssculpturen bij de Ice Expo in Scheveningen en het IJsvrij Park Festival bij de Euromast zijn het meer dan waard om het thuisfront te verlaten.

  Amsterdam Light Festival in Amsterdam

  Het is alweer de 6e editie van dit prachtige lichtkunstfestival. Tot en met 21 januari 2018 is het centrum van Amsterdam tussen 17:00 – 22:00 uur een openlichtmuseum, zowel op als rond de grachten. De lichtkunstwerken worden speciaal voor dit festival en de specifieke locaties gemaakt. Zo geniet je bijvoorbeeld van verlichte masten van VOC schip De Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum en lichtkunstwerken boven de Herengracht.

  Je kan het Amsterdam Light Festival op verschillende manieren bezoeken en bijvoorbeeld upgraden met een rondleiding te voet, per boot of per fiets. Meer informatie over de kosten hiervan vind je op de officiële website van het festival.

  De prachtige hoofdstad van Nederland heeft uiteraard nog meer te bieden. Wil je er een paar dagen op uit en bijvoorbeeld ook een dagje shoppen, in het dagboek van Anne Frank stappen of prachtige schilderijen in het Rijksmuseum bewonderen? Overnacht dan in het Bilderberg Garden Hotel of in Bilderberg Hotel Jan Luyken en ervaar de Gastvrijheid van Bilderberg.

  Ice Expo in Scheveningen

  Naast de pier van Scheveningen vind je tot en met 14 januari 2018 de mooiste ijssculpturen. Deze badplaats viert in 2018 haar 200ste verjaardag, wat dit jaar ook het thema van de Ice Expo is. Scheveningen toen en nu, het komt allemaal voorbij. Je ziet de ontwikkelingen die Scheveningen door de jaren heen heeft meegemaakt: van vissersdorp tot mondaine badplaats. Heb je kinderen bij je? Zij kunnen zich uitleven op de schaatsbaan en roetsjen van een ijsglijbaan.

  Ice

  Het Europa Hotel in Scheveningen heeft een speciaal ‘Ice Expo’-arrangement, voor twee personen, samengesteld. Dit arrangement bestaat uit één overnachting inclusief ontbijt, een welkomstdrankje bij SALT Coastal Bistro & Bar en entreetickets voor de Ice Expo. Meer informatie vind je hier.

  IJsvrij Park Festival in Rotterdam

  Tot en met 7 januari 2018 geniet je in het park bij de Euromast van lekker eten en drinken, muziek, dans en theater. Er is een mini bibliotheek en een schaatsbaan. In de weekenden kan je op vrijdagavond, bij de Silent Disco, jouw beste dansmoves laten zien. Op zaterdag verandert het park in een smaakpark met allemaal zoetigheden voor kinderen en de zondag staat in het teken van funk, soul en jazz.

  Meer informatie over dit festival vind je hier. Zin om wat langer in Rotterdam te blijven en ergens te overnachten? Dat kan! Het Parkhotel heet je van harte welkom.

  Laat een reactie achter