Erop uit in Midden-Nederland

Winterse activiteiten in omgeving Utrecht, Apeldoorn en Arnhem

  Het leuke aan de periode rond de Feestdagen is dat er ontzettend veel te doen is in ons koude kikkerlandje. De kerstmarkten worden druk bezocht, zie deze blog voor kerstmarkt-tips, maar er zijn ook genoeg andere activiteiten te doen. Zo is Ouwehands Dierenpark in Rhenen omgetoverd tot een winterpark, kan je geld doneren in de brievenbus bij Serious Request in Apeldoorn en kan je een Winterse dag in het Openluchtmuseum in Arnhem beleven.

  Winterpret te Tivoli in Utrecht & Ouwehands Dierenpark in Rhenen

  Zoek je de gezelligheid met dit gure winterweer graag binnen op? Dan is de Wintergarten in Tivoli Vredenburg de plek! Tot en met 30 december 2017 luister je hier naar muziek, kerstverhalen en kan je meedoen aan de silent bingo disco. Alles onder het genot van winterse drankjes en hapjes zoals glühwein, warme chocolademelk met slagroom en pretzels.

  Bestaat je gezelschap ook uit kinderen? Dan is Ouwehands Dierenpark zeker een bezoekje waard. Ouwehands is omgetoverd tot een winterpark met knusse kampvuren, gezellige kraampjes met lekkernijen en hoge kerstbomen vol gekleurde lichtjes. Kinderen kunnen meedoen aan een winterspeurtocht, die hen ook langs dé panda’s leidt, en er is een pittoresk kerstdorp Karpatica. Voor ieder wat wils!

  Meer ideeën voor winterplezier in deze regio, vind je hier.

  Meerdere uitstapjes in deze regio combineren met één of enkele overnachtingen? We heten je graag welkom in Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken.

  Serious Request in Apeldoorn

  Dit jaar staat het Glazen Huis van 3FM in de prachtige stad Apeldoorn. Van 18 december tot en met 24 december zullen 3FM DJ’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn plaatsnemen in het Glazen Huis. Je kan deze dagen, zowel online als op het marktplein in Apeldoorn, een nummer aanvragen voor het goede doel: ‘ouders en kinderen uit conflictgebieden herenigen’.

  Serious RequestBen je van plan om het Glazen Huis te gaan bezoeken en vind je het leuk om dit te combineren met bijvoorbeeld een heerlijk diner of zelfs een overnachting? Dan ben je bij Bilderberg Hotel De Keizerskroon, gelegen naast Paleis Het Loo, aan het juiste adres! Heerlijk meegaan in het 3FM gedruis om vervolgens niet naar huis te hoeven, maar heerlijk bijkomen en ontspannen in het hotel.

  Winter in het Openluchtmuseum in Arnhem

  De eerste sneeuw is gevallen; de winter heeft nu echt haar intrede gedaan. In het Openluchtmuseum beleef je tot en met 21 januari 2018 een historische winter. Het museum heeft zowel binnen als buiten verschillende activiteiten te bieden, waardoor je je echt in de winter waant. Geniet van winterconcerten, ga schaatsen op de ijsbaan en bestrijd de kou met een warme chocolademelk bij het kampvuur. Bekijk dit filmpje voor een sfeerimpressie.

  Wil je er een paar dagen op uit en dit uitstapje bijvoorbeeld combineren met een dagje shoppen in de stad Arnhem of met een bezoek aan Burgers’ Zoo waar je het koude weer kan ontvluchten in de Bush? Kom dan heerlijk overnachten in Bilderberg Hotel De Bilderberg of Hotel Wolfheze en geniet ’s ochtends van het beroemde Bilderberg Ontbijt.

  Laat een reactie achter