Mijn #outofoffice: Arent Benthem

Dankzij een afgelegen Fries boerderijtje kan animatiestudio-oprichter Arent Benthem de dingen weer van een afstandje bekijken

  In de zomer van 2009 richt Arent Benthem samen met compagnon Jerry Renes de animatiestudio in60seconds op. Zij geloven heilig in de kracht van visualiseren: door complexe verhalen in beeld te vangen, kun je ze vaak beter overbrengen in korte tijd. In een oud, Fries boerderijtje trekt Arent zich geregeld terug uit zijn drukke bestaan.

  “Een van de eerste dingen die ik aanschafte toen we dit boerderijtje kochten, was een wildcamera. Die hangt aan een boom vlak naast het huisje. De camera reageert op beweging en maakt een foto zodra er iets langs loopt. Altijd als ik hier kom, pak ik meteen de camera en sluit ik hem aan op mijn laptop om te zien wat hij heeft geschoten. Meestal staan er reeën op, daar zijn er hier veel van. En één keer had de camera een das vastgelegd. Heel bijzonder.

  Arent Benthem

  “Ik woon en werk in Amsterdam – een groter contrast met deze plek is er bijna niet.”

  Een jaar geleden kochten we met de familie dit huisje in Friesland. Sindsdien kom ik er zeker twee keer per maand. Om even tot rust te komen, en om de drukte van de stad te ontvluchten. Ik woon en werk in Amsterdam – een groter contrast met deze plek is er bijna niet. Op de Nieuwmarkt, waar ik woon, en op de Keizersgracht, waar mijn kantoor is, hoor je constant rolkoffers voorbijkomen. Hier hoor je helemaal niets, behalve af en toe een buizerd die overvliegt. Het huisje staat in een weiland tussen de bossen. Het ruikt er heerlijk herfstig.

  Ik denk niet dat ik hier zou kunnen wonen, daarvoor ben ik te zeer gehecht aan de dynamiek van de grote stad. Maar voor een weekendje weg is het perfect. Het voelt altijd als een minivakantie, ook al ben ik er maar even. Het boerderijtje is niet groot, maar met zijn vieren kun je er prima slapen. Meestal ga ik er met mijn vriendin naartoe. Maar ook weleens met vrienden: lekker bijkletsen en een vuurtje stoken. Vorig jaar hebben we hier Oud & Nieuw gevierd. Het lekkerste is dat je hier niet zoveel hoeft. In Amsterdam heb ik soms het gevoel dat er van alles moet gebeuren: er is altijd wat te doen en je kunt altijd ergens naartoe. Hier heb ik dat helemaal niet.”

  Het volledige artikel lezen? Dat kan hier.

  Auteur: Nina Schuyffel | Fotografie: Catharina

  Laat een reactie achter