Proeven van een bijzonder concept

  Hoe maak je een personeelsbijeenkomst, vergaderdag of brainstormsessie tot een inspirerend evenement? Hoe houd je de deelnemers van ochtend tot avond scherp? Door voor de juiste ingrediënten te kiezen! Sinds dit voorjaar biedt Bilderberg Résidence Groot Heideborgh een keur aan mogelijkheden rond het thema ‘Body & Mind’.

  Tussen het vergaderen door mountainbiken, een yogaklas of een tennisclinic volgen of fitnessen… Massages of andere vormen van wellness. Genieten van een gezonde lunch en andere heerlijkheden. Voor elke gast heeft Groot Heideborgh een arrangement op maat. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond (KNLTB) mocht als eerste van een programma rond dit thema proeven. Begin februari streek een groep van twaalf managers en twee directeurs neer in het hotel. Albert-Jan Smid, manager commercie, vertelt waarom. “Bilderberg is onze businesspartner. Tijdens en na de opening van de nieuwe tennisbaan op Groot Heideborgh sprak ik een paar keer met General Manager Wouter Wagelaar over verschillende zaken. Onder andere over het nieuwe Body & Mind-concept. Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat past helemaal bij ons, als sportorganisatie. Dat de KNLTB de volgende vergadersessie in Garderen zou laten plaatsvinden, was dus al snel een uitgemaakte zaak.”

  MountainbikenMountainbiken

  Inspanning en ontspanning

  Dat gezondheid van lichaam en geest het thema is van Groot Heideborgh is geen toeval. Petra van Dreumel, online marketeer bij Bilderberg : “Résidence Groot Heideborgh is een wellness hotel met een prettige dosis luxe waar ontspanning en bewustwording centraal staan. Vanuit deze gedachte kunnen wij organisaties helpen die streven naar een duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. ”Voor de KNLTB is gekozen voor een combinatie tussen mentale inspanning – in de vorm van een intensieve vergadersessie- en lichamelijke ontspanning in de vorm van een gezonde lunch en fietsclinic van Giant. Met gezonde en energierijke tussendoortjes en een ontspannende massage op het eind om de hele dag voldoende energie te houden. In onze drukke maatschappij staan werkgevers en werknemers voor uitdagingen zoals de juiste balans vinden tussen werk en privé. Door een dag mee te lopen met topsporters als Jacco Eltingh of meerkamper Eelco Sintnicolaas kun je ervaren hoe zij zich voorbereiden op hun piekmoment. En hun rust weten te pakken.”

  Gezonde lunch Gezonde lunch

  Geïnspireerd door de Chinezen

  Chef-kok Kees Mellink werkt al veertien jaar voor Bilderberg, waarvan het grootste deel in Zwolle. “Vorig jaar vroeg Wouter Wagelaar me of ik op Groot Heideborgh vorm wilde geven aan de keuken-technische invulling van het Body & Mind-concept. Die uitdaging ging ik graag aan.” De chef-kok liet zich inspireren door ‘Eet waar het op lijkt’, een oude Chinese manier van denken die uitgaat van de vorm van lichaamsdelen en de heilzame werking van daarop lijkende voedingsmiddelen. “Tomaat lijkt op het hart, bleekselderij op de botten en pecan- en walnoten op de hersenen. En zo zijn er vele andere voorbeelden. Kees werkt ook graag met vette vissoorten, verse groenten en fruit en peulvruchten als linzen, kikker- en spliterwten. “Deze laatste zijn voedzaam en goed voor de spieren. Perfect dus op een dag vol geestelijke en fysieke inspanning. Voeding heeft bijzondere eigenschappen, en dat geef ik gasten graag mee. Zo wil ik laten zien dat gezond én lekker absoluut samen kunnen gaan!”

  Stuiteren van de fruitshakes

  Albert-Jan Smid kijkt er met genoegen op terug. “We zochten naar een omgeving waarbij we ons echt even af konden zonderen om goede keuzes te maken en geïnspireerd zouden raken om de lat nog hoger te leggen. Samen hebben we daarom een programma opgesteld dat zou helpen om het beste uit de dag te halen. De sessies hadden als doel onze ambitie en doelstellingen voor 2017 op papier te zetten. Petra van Dreumel: “Die balans bieden tussen inspanning en ontspanning doen we bij veel van onze zakelijke gasten in Résidence Groot Heideborgh, en we merken dat dit zorgt voor een betere concentratie, meer aandacht en een positieve impuls aan de dag.

  En dat is gelukt. Albert Jan Smid: “De dag, die om 8.30 uur begon, stond in het teken van constructief vergaderen in de ochtend en de middag. De verantwoorde én verrukkelijke lunch, de borrelhapjes, de vruchtenspiesen en de drankjes droegen daar zeker aan bij. Van de verse fruitshakes stonden we te stuiteren, zó lekker! Het mountainbiken, dwars door de bossen, gaf ons ook veel energie. Zo’n buitenactiviteit hoort er op de Veluwe natuurlijk bij. De kuitmassage terug in het hotel was revitaliserend. Net als de verfrissende douche. Al met al zeker voor herhaling vatbaar!”

  Gezonde lunchWilt u ook eens een andere invulling aan uw vergadering geven en bent u benieuwd wat Résidence Groot Heideborgh u te bieden heeft? Neem dan eens contact met ons op via +31 (0)577 46 44 44 dan helpen wij u graag verder.

  Laat een reactie achter