The #outofoffice guide to zakelijke meetings in de buitenlucht

Een meeting of event organiseren in de buitenlucht? Zeker doen!

  Steeds meer bedrijven zien het belang in van naar buiten gaan met je team. In Nederland zijn hier prachtige locaties voor en mogelijkheden genoeg. Wat kun je doen met je team in de natuur? Maar ook: waar let je op?

  “De Atmosfeer van het bos.”

  Langzaam en mindful door een bos wandelen en ondertussen al je zintuigen openzetten. Dat is volgens Japanners dé manier om van werkdruk los te komen. Ze hebben er zelfs een speciaal woord voor: shinrin-yoku, wat letterlijk baden in de atmosfeer van het bos betekent.

  ooo-naar-buiten-molen

  Wetenschapper Ping Li doet al vijftien jaar onderzoek naar het helende effect van boslucht op mensen. In zijn boek Shinrin-yoku, de kunst en wetenschap van het bosbaden, legt hij uit dat boslucht vol fytociden zit. Dit stofje beschermt bomen tegen schimmels en insecten, maar het heeft ook een positieve uitwerking op ons, mensen. We worden er niet alleen vrolijker en minder gestresst door, het verlaagt ook onze bloeddruk en hartslag.

  “Langzaam en mindful door een bos wandelen is de manier om van werkdruk los te komen.”

  Een paar eeuwen geleden was het waarschijnlijk ondenkbaar dat er een woord bestond voor een strategisch gepland moment in de buitenlucht. De heilzame werking van de natuur was toen heel vanzelfsprekend. Kloosters hadden kruidentuinen, scholen moestuinen en ziekenhuizen botanische tuinen, want ook al waren we moderner gaan leven, er bleef ruimte en eerbied voor onze oorsprong in de natuur.

  Het volledige artikel lezen? Dat kan hier.

  Auteur: Hagar Jobse | Illustratie: Jacob Stead

  Laat een reactie achter