Anna Paulowna expositie

Beleef het in Paleis Het Loo

  phl_a1_poster_ap_jun16_lrDe prachtige Anna Paulowna tentoonstelling is sinds 5 oktober 2016 te beschouwen in Paleis Het Loo. Dit betekent prefect om cultuur te snuiven en Apeldoorn te verkennen. Combineer het met een heerlijke overnachting bij Bilderberg Hotel De Keizerskroon voor een perfect weekend.

  3-portret-anna-paulowna-j-b-van-der-hulst-1820-koninklijke-verzamelingen

  Anna Paulowna

  Anna Paulowna, de zuster van de Russische tsaar, komt 200 jaar geleden naar Nederland. Anna is 21 jaar als zij trouwt met de Prins van Oranje, die uiteindelijk Willem II zal worden. Ze is een opmerkelijke koningin, maar ook een belangrijk persoon voor de relatie tussen Nederland en Rusland. In de tijd dat Anna Paulowna koningin is veranderd de Koning van politiek ‘machthebber’ tot een symbolisch publiek instituut. Dit brengt pers en ministeriële verantwoordelijkheid mee aan het einde van haar leven.(Foto: Portret Anna Paulowna, J B van der Hulst: 1820, Koninklijke Verzamelingen)

  Tentoonstelling

  Woensdag 5 oktober is de tentoonstelling over Anna Paulowna6-theeservies-van-anna-paulowna-zilversmeden-j-g-a-bompart-en-j-c-schouten-1841-collectie-paleis-het-loo geopend door niemand minder dan Koningin Maxima. De tentoonstelling is zeker de moeite waard. Je kunt de mooiste voorwerpen en kunst bewonderen uit de tijd van Anna Paulowna. De tentoonstelling neemt je mee terug in de tijd en geeft je een kijkje in het leven van deze Koningin.

  Leef je in tijdens de tentoonstelling die te bewonderen is in Paleis Het Loo. Dit paleis is te vinden aan de rand van Apeldoorn, op de Veluwe. Een prachtig gebied waar je kunt genieten en tot rust kunt komen in de natuur. Paleis Het Loo is sinds 1984 opengesteld voor publiek. Dit betekent dat je de zalen en kamers kunt bekijken waar de Oranjes 300 jaar lang leefden en werkten. (Foto: Theeservies van Anna Paulowna, Zilversmeden: J G A  Bompart en J C  Schouten,1841,Collectie Paleis Het Loo)

  Arrangement

  Wil je dit mooie paleis bezoeken en achterzijdepaleisvanuitdeboventuinfotohesmerg-lrde Anna Paulowna positie willen bekijken, combineer het vooral met een heerlijk verblijf bij Bilderberg Hotel De Keizerskroon. Maak gebruik van het Paleis Het Loo Arrangement voor een perfecte beleving. Dit betekent twee comfortabele overnachtingen in Hotel De Keizerskroon inclusief Het Bilderberg Ontbijt. Daarnaast krijg je entree tot Paleis Het Loo en de paleistuinen. Ook krijg je een toegangsbewijs voor het Paleispark. Kortom, alle plekken van Paleis Het Loo ontdekken en ultiem genieten.

  Nog meer inspiratie nodig voor in de vakantie of in het weekend? Kies voor een heerlijke en comfortabele overnachting bij Bilderberg tijdens een ontspannen weekend weg. Combineer je overnachting met bijvoorbeeld een interessant museumbezoek. Bekijk deze blog voor de leukste museumtips!

  Graag tot ziens bij Bilderberg!

  Laat een reactie achter