Het wildseizoen is weer begonnen!

De beste tips om wild te eten en te bereiden

  Het ‘culinaire wildseizoen’ is begonnen. Dit betekent dat er weer volop wild te krijgen is bij diverse Bilderberg restaurants. Er is een culinair wildarrangement waar je heerlijk van kunt genieten in veel van onze hotels. Mocht je zelf thuis wild willen bereiden of andere handige tips over wild te weten komen, lees dan vooral verder! Met deze tips wordt het in ieder geval een succes.

  Tip 1: Biefstukwild

  Wanneer je voor de eerste keer wild gaat eten is een reeën- of hertenbiefstuk een slimme keuze. Dit komt doordat de smaak van deze biefstukken niet te sterk en uitgesproken is, wat wild namelijk wel eens kan zijn. Ook is dit gerecht redelijk eenvoudig te bereiden.

  Bereiding: een makkelijke en lekkere manier om deze biefstuk te bereiden is door het vlees in de pan te laten dichtschroeien en vervolgens ongeveer 5 minuten in een oven op 120ºC te plaatsen.

  Tip 2: Bereiding met wijn

  Wijn kan een erg lekkere toevoeging zijn in de bereiding van wild. Het is handig om dezelfde wijn te gebruiken als die je ook serveert, dit versterkt namelijk de smaken. Er wordt meestal rode wijn gekozen bij wild maar een witte wijn kan ook heel lekker zijn. Hier kun je denken aan bijvoorbeeld een Chardonnay bij de fazant, dit is een erg goede combinatie.

  inschenkenwijn-lr

  Tip 3: Subtiel marineren

  Een marinade kan heerlijk zijn maar is bij wild niet altijd aan te raden. Dit komt doordat de smaak van wild meestal al wat sterker is en een marinade af kan doen aan deze heerlijke smaak. Toch kan een marinade er wel voor zorgen dat het vlees malser wordt, dus wanneer je wild met een lekkere marinade gaat bereiden zorg er dan voor dat het subtiel blijft zodat de lekkere smaak van het vlees niet verdwijnt.

  Tip 4: Hertenbiefstuk met chocoladesaus

  Het klinkt misschien als een aparte combinatie, maar dat is het zeker niet! Durf verschillende smaken te combineren en uit te proberen. Een heerlijk malse hertenbiefstuk met een volle smaak, gaat op een goede manier samen met de chocoladesaus die ook op de voorgrond ligt. Zo versterkt deze saus juist de mooie smaak van de hertenbiefstuk.

  Tip 5: Garnituren

  Wild kun je met van alles combineren, zoals hier boven al wordtlauswolt_0014_restaurant_heeren_van_harinxma-jpg__1086x632_q85_crop_subsampling-2 gezegd: durf te combineren! Een aardappelgarnituur, pasta’s of rijst smaken heerlijk bij wild. Wil je het seizoensgebonden houden dan kan dat ook. Kies voor bijvoorbeeld witlof of spruitjes in de winter. Wil je juist de smaken wat frisser houden? Kies dan voor een lekkere salade, hier kun je ook eindeloos mee variëren.

  Tip 6: Biologisch

  Het meest pure en verse stukje vlees dat er bestaat: wild. Steeds meer mensen zijn voorstander van wild en dat is te begrijpen. Op een biologische manier genieten van de lekkerste stukken vlees dat wil toch iedereen? Wild is daarnaast ook erg gezond, het is caloriearm en rijk aan eiwitten en ijzer. In combinatie met de rijke smaak dat wild heeft is dit vlees waar iedereen van zou moeten genieten.

  T7_eend-lrip 7: Het beste van wild

  Welk stuk van het wild het beste is, verschilt heel erg. Het ligt aan de periode en aan het dier. Konijn smaakt bijvoorbeeld in de herfst en winter het lekkerst. De rug en de achterbout van de ree, hert en wild zwijn hebben de beste smaak, dus wil je een heerlijke smaakbeleving kies dan voor dit gedeelte. Van de haas is de rug weer het beste gedeelte. Zo heeft elk soort wild weer zijn eigen kenmerken.

  Tip 8: De juiste smaak

  Natuurlijk heeft wild van zichzelf al een geweldige smaak.wild-arrangement-jpg__700x400_q85_crop_subsampling-2 Dit betekent dat er niet veel voor nodig is om een heerlijk gerecht op tafel te toveren. Een bijzondere saus kan het gerecht echt af maken, maar mocht je minder tijd hebben en toch wild willen serveren, kies dan voor een basissaus. Je kunt de sauzen en gerechten zo ingewikkeld of zo eenvoudig maken als je zelf wilt, maar de heerlijke smaak van het wild zal altijd op de voorgrond treden.

  Na deze 8 tips te hebben gedeeld, hopen we dat je nu lekker aan de slag kunt met het bereiden van wild. Mocht je toch graag verwend willen worden en genieten van een heerlijk wildarrangement, dan kan dat bij Bilderberg! T/m 11 december kun je genieten van een heerlijk wilddiner bij de deelnemende Bilderberg hotels in combinatie met een comfortabele overnachting.

  Gelderse Streken geeft nu op de radio verschillende tips voor leuke uitjes en weekendjes weg. Ook ons heerlijke wilarrangement wordt hier genoemd, dus misschien hoor je ons wel voorbij komen. Luister het fragment hieronder.

   

  Graag tot ziens bij Bilderberg!

  capture

   

  Laat een reactie achter