Musea bij Bilderberg

De leukste musea van Nederland bezoeken

  Bilderberg heeft hotels op de mooiste locaties in natuurgebieden of in de stad. Er is genoeg te beleven in de omgeving van hotels. Op zoek naar een cultureel uitje tijdens je verblijf? Een museum is de perfecte culturele gelegenheid. Er zijn veel verschillende musea door heel het land waar je zeker eens moet zijn geweest. Een aantal van de leukste musea hebben we vast op een rijtje gezet.

  1. Rijksmuseum in Amsterdam

  Misschien wel het bekendste museum van Nederland, her Rijksmuseum. Niet alleen het bekendste, maar ook het meest bezochte museum van Nederland. In 2014 waren er maar liefst 2,5 miljoen bezoekers. De Nederlandse geschiedenis komt voorbij en kunst van grote schilders als Rembrandt en Vermeer zijn hier te bewonderen. Het Rijksmuseum is te vinden in het Museumkwartier van Amsterdam. Perfect om hier langs te gaan terwijl je verblijft in Bilderberg Hotel Jan Luyken.

  eregalerij-4-erik-smits-2015

  Foto: Rijksmuseum door Erik Smits

  2. Paleis het Loo in Apeldoorn

  Aan de rand van Apeldoorn, daar kun je Paleis het Loo vinden. Sinds 1984 kun je naar dit paleis toe om de prachtige zalen, kamers en tuinen te bekijken. Altijd al benieuwd naar de Koninklijke familie? In Paleis het Loo kun je zien hoe de Oranjes 300 jaar lang leefden en werkten. Van plan om naar Apeldoorn te gaan en de Veluwe te verkennen? Ga dan zeker langs bij Paleis het Loo en overnacht in naastgelegen Bilderberg Hotel de Keizerskroon. Zo heb je een unieke beleving.

  1-staatsieportret-van-anna-paulowna-f-j-kinsoen-1824-collectie-koninklijke-verzamelingen-den-haag

  Foto: Staatsieportret Anna Paulowna door F J Kinsoen

  3. Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

  We blijven nog even op de Veluwe met hetopenluchtmuseum-persfoto-1 Openluchtmuseum. Hier ga je terug in de tijd en kom je oude gebouwen, voorwerpen en mensen tegen van ongeveer twee eeuwen terug. Dit museum is leuk voor jong en oud, er is genoeg te beleven. Kinderen kunnen helpen met het uitvoeren van een oude ambacht of brood bakken boven het kampvuur. En in de winter ligt er meestal een schaatsbaan! Overnachten in Bilderberg Hotel De Bilderberg in Oosterbeek en een bezoek brengen aan het Nederlands Openluchtmuseum, de perfecte combinatie.

  4. Gemeentemuseum Den Haag

  Moderne kunst, mode, muziekinstrumenten en beeldende kunst, het komt allemaal voorbij in dit museum. Maar dat is niet het enige, je kunt er namelijk ook kamers precies zo ingericht vinden uit de tijd 1680 tot 1900. Ook zijn er verschillende tentoonstellingen en exposities te vinden. Genoeg te beleven dus. Ga hier zeker heen voor inspirerende cultuur wanneer je overnacht in Bilderberg Europa Hotel Scheveningen.

  gemeentemuseum_the_hague_-_entrance_and_building

  5. Anne Frank Huis in Amsterdam

  Het Anne Frank Huis is over de hele wereld beroemd. captureDe keuken, slaap- en woonkamers, het kantoortje, het privékantoor van Otto Frank en de beroemde boekenkast kun je hier allemaal bekijken. Daarnaast is er een tentoonstellingsruimte en een documentatiecentrum te vinden. Je komt alles te weten over de historie van Anne Frank en haar familie. Ga langs bij het Anne Frank Huis om je in de geschiedenis te verdiepen en overnacht in Bilderberg Garden Hotel.

   

   

   

  Foto: Landing with movable bookcase door Cris Toala Olivares

  6. Museum de Fundatie in Zwolle

  Een museum voor beeldende kunst. De mooiste kunst bekijken en inspiratie opdoen midden in Zwolle. Wanneer je overnacht in Bilderberg Grand Hotel Wientjes ga dan zeker langs bij dit museum. Dit museum is al op loopafstand van Grand Hotel Wientjes te bewonderen. Met het Cultureel Zwolle Arrangement geniet je van een heerlijke overnachting met Het Bilderberg Ontbijt én krijg je toegangskaartjes voor Museum de Fundatie. Lees hier meer over dit culturele arrangement.

  bigstock-zwolle-the-netherlands-augu-58796687-jpg__700x400_q85_crop_subsampling-2

  Hopelijk zijn dit genoeg tips om wat cultuur te kunnen snuiven. Natuurlijk zijn er nog veel meer musea die de moeite waard zijn maar deze vijf moet je ook zeker eens bezocht hebben! Bekijk ook de leukste uitjes op de Veluwe op onze blog.

  Graag tot ziens bij Bilderberg!

  Laat een reactie achter