De leukste uitjes op de Veluwe voor de herfstvakantie!

Een dagje uit met het hele gezin? Dat kan op de Veluwe!

  De bomen kleuren weer naar prachtige rode, gele en oranje kleuren, de paddenstoelen komen weer uit de grond en de kastanjes vallen van de bomen. De herfst! Heerlijke lange wandelingen maken in mooie bossen of genieten van verschillende activiteiten in het herfstweer.

  De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland! De Bilderberg heeft maar liefst 7 hotels op de Veluwe, waar je tot rust kan komen na een dagje wandelen, fietsen of aapjes kijken in de Apenheul. Er is op de Veluwe veel te beleven en voor ieder wat wils. De herfstvakantie komt er weer aan en dat betekent veel tijd om de beste plekjes van de Veluwe te ontdekken. Hieronder staan alvast een aantal van de leukste uitjes uitgestippeld.

  Klimbos Garderen

  Toon je klimkunsten in klimbos Garderen! Voor zowel jong en oud een uitdaging omklimbos_jpg__543x316_q85_crop_subsampling-2 door de bossen allerlei parcours af te leggen. Wanneer je een keer iets lekker actiefs wilt doen is dit klimbos een uitstekende keuze. Er zijn hier veel verschillende klimroutes. Doe je dit voor de eerste keer, of ben je al meer ervaren? Dat is geen probleem, er zijn verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden. Voor de jongste klimmers is er een speciaal junior klimbos, dit betekent dat je met het hele gezin welkom bent om te komen klimmen. Nadat je in het klimbos in Garderen bent geweest kun je uitrusten en nog even van de natuur genieten bij onze 2 hotels in Garderen: Bilderberg Hotel ’t Speulderbos en Résidence Groot Heideborgh.

  De escaperoom

  Altijd al je uithoudingsvermogen willen testen? Dan is de escaperoom de perfecte gelegenheid. 60 minuten de tijd om uit een kamer te ontsnappen door verschillende raadsels en puzzels op te lossen. Een grote uitdaging, want lang niet iedereen slaagt erin op tijd te ontsnappen. Ga jij deze uitdaging aan? Escaperooms zijn helemaal van deze tijd en een echte nieuwe manier om een spel te spelen. Op de Veluwe zijn veel verschillende escaperooms, bijvoorbeeld in Arnhem, Garderen en Apeldoorn. Nadat je hopelijk succesvol bent ontsnapt, is het ontspannen bijkomen in Hotel de Bilderberg in Oosterbeek, vlak bij Arnhem.

  Wandelen met de boswachter

  Autumn scenery. Beautiful gold fall in forest.

  Een heerlijke wandeling, met de bladeren die van de bomen vallen en de paddenstoelen die weer verschijnen, mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je herfstvakantie. Op de Veluwe kun je genieten van de mooiste natuur en de rust die het met zich mee brengt. Proef de sfeer in het Speulderbos, een van de oudste maar ook sfeervolste bossen van Nederland. Wanneer je meer van de prachtige gelegen bossen op de Veluwe wilt weten is het zeker een aanrader om met een van onze boswachters mee te gaan om de mooiste natuur te ontdekken. Bij Bilderberg Hotel Wolfheze, Résidence Groot Heideborgh en Hotel ’t Speulderbos staat er wekelijks een boswachter klaar om samen mee op ontdekkingstocht te gaan.

  Openluchtmuseum

  We gaan terug in de tijd in het Arnhemse Openluchtmuseum. Nederland van vroeger herbeleven door de oude winkeltjes, boerderijen, erven en nog meer! Dit museum is erg levendig en je komt zelfs mensen tegen die een oude ambacht uitvoeren, maak hier gerust een praatje mee. Zo kom je alles te weten over hoe mensen vroeger leefden. Ook voor kinderen is dit museum een grote aanrader, ze komen alles te weten over hoe opa en oma vroeger leefden en mogen helpen op de boerderij. Zo kunnen ze water pompen, emmers dragen, dieren knuffelen en broodjes bakken boven het vuur. Genoeg te beleven!

  openlucht

  De Apenheul

  Apen spotten in verschillende soorten en maten, dan ben jeapenheul_jpg__360x210_q85_crop_subsampling-2 aan het juiste adres bij de Apenheul in Apeldoorn. Je kunt hier een bos vol loslopende apen bewonderen. Meer dan de helft van de apen lopen los en kun je tegen komen als je de route door de Apenheul loopt. De gorilla’s en orang-oetans zijn natuurlijk ook aanwezig, maar deze kom je niet zomaar op het wandelpad tegen. Kom alles te weten over de veel verschillende soorten apen tijdens de presentaties. Wil je apen van heel dichtbij bekijken, ga dan zeker naar de Apenheul voor een erg bijzondere ervaring. Na een leuke dag bij de Apenheul kun je verder genieten en tot rust komen in het nabij gelegen Bilderberg Hotel De Keizerskroon.

  Natuurlijk zijn er nog veel meer plekjes op de Veluwe de moeite waard, maar onderneem deze 5 ook zeker. Na deze 5 leuke en unieke uitjes te hebben beleefd kun je ontspannen in één van de Bilderberg hotels die gelegen zijn op de Veluwe om na te genieten onder het genot van een kop koffie of een heerlijk diner. Wil je hier een weekendje of de hele herfstvakantie verblijven, dan kan dat uiteraard ook. Zo kun je de hele vakantie de leukste plekjes van de Veluwe bezoeken.

  Veel van onze hotels hebben faciliteiten voor kinderen, zoals familiekamers met tussendeur, kinderbuffet en een speelkamer. In het bijzonder Bilderberg Hotel ’t Speulderbos in Garderen en Bilderberg Hotel De Buunderkamp in Wolfheze staan bekend als echte kinderhotels. We zien je hier dus graag met het hele gezin terug! Bekijk hier meer over onze hotels op de Veluwe.

  Graag tot ziens bij één van de Bilderberg hotels op de Veluwe!

  gljms368_reg425inwbalk_url425

   

   

   

  Laat een reactie achter